Ruilen en retourneren


bestellen

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te melden, binnen dit termijn mag je de artikelen bekijken, beoordelen en passen.* Na het aanmelden van je retourzending, heb je nog 14 dagen gelegenheid om het artikel daadwerkelijk te retourneren.

Het herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen nadat u het product thuis heeft ontvangen.

Je maakt gebruik van het herroepingsrecht door:
- Binnen 14 dagen na ontvangt producten retour te zenden.


Terugsturen van artikelen:
Verpak de artikelen samen met het retourformulier in een goed afgesloten verpakken, bij voorkeur de verzenddoos die u van ons heeft ontvangen.(heeft u geen retour document, voeg dan een briefje toe met uw adres gegevens en telefoonnummer)

U kunt het pakketje retoursturen naar onderstaand adres, verzendkosten zijn voor eigen rekening.**

Mode Republiek
Tramstraat 16
2225CL Katwijk

U bent aansprakelijk voor de aankomst van het pakket. Wij adviseren u dan ook om de retourzending als aangetekende pakketzending te versturen. Hiermee bent u verzekerd mocht er onderweg iets onverhoopt misgaan. Bewaar het afgiftebewijs altijd goed.

Verwerking van uw retour
Zodra wij uw retourpakket hebben ontvangen en verwerkt dan ontvangt u van ons een email.

Heeft u betaald met Afterpay dan ontvangt u bij het terugsturen van de totale bestellen een email dat de volledige factuur is komen te vervallen, ook de verzendkosten en de kosten voor het gebruik van achteraf betalen komen te vervallen. Stuurt u een deel van de bestelling retour, dan ontvangt u een aangepaste factuur.

Heeft u betaald met iDeal, Creditcard, Paypal, Giropay, Mistercash of Sorfort dan zullen wij zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen, tellend vanaf de dag dat u ons op de hoogte heeft gesteld van uw retour, het geld terug storten via de zelfde betaalmethode als u heeft betaald. (Stuurt u de volledige bestelling retour dan zullen wij ook de eventuele verzendkosten en/of extra kosten terugstorten)

Heeft u betaald met Fashion Cheque dan zullen wij zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen, tellend vanaf de dag dat u ons op de hoogte heeft gesteld van uw retour, een nieuwe digitale Fashion Cheque per mail sturen, heeft u een gedeelte betaald met een andere betaalmethode dan wordt ook dit geld terug storten via de zelfde betaalmethode als u heeft betaald. (Stuurt u de volledige bestelling retour dan zullen wij ook de eventuele verzendkosten en/of extra kosten terugstorten)

Modelformulier voor herroeping
Download hier het standaard formulier voor herroeping.
(dit formulier hoeft u niet met een retourzending mee te sturen.) U mag ook op een andere manier duidelijk maken dat u wil retourneren, wanneer maar duidelijk is dat u wil retourneren. Wij verzoeken u vriendelijk in ieder geval onderstaande informatie in de melding op te nemen: ordenummer, naam, adres en telefoonnummer.

Ruilen
Wilt u een artikel ruilen voor een vervangend of hetzelfde artikel in een andere kleur of maat? Dan kunt u dit doen door het artikel retour te sturen zoals hierboven is omschreven. Vul aan de achterzijde van het retour formulier in welke maat of kleur u wilt ontvangen, wij zullen dit product indien op voorraad naar u toe sturen.

Producten die niet retour gestuurd kunnen worden
Een aantal producten mag na het breken van de verzegeling om hygiënische redenen niet retour worden gestuurd, onder deze producten vallen: Ondergoed en Oorbellen.

Ook onderhoudsproducten waarbij de product is geopend kunnen niet retour gestuurd worden

*Bij artikelen waarbij labels ontbreken of beschadigd zijn kunnen wij een schadevergoeding in rekening te brengen (waardevermindering), U bent ook aansprakelijk voor de waardevermindering als gevolg van gebruik dat verder gaat dan nodig is om de aard, kenmerken en werking van het product te beoordelen.
**De kosten voor het retour via Post NL zijn ongeveer € 6,95 voor een pakket en € 3,45 voor een brievenbus zending.