5 tips voor het vinden van de perfecte broek of jeans 0 1348

5 tips voor het vinden van de perfecte broek of jeans

Het vinden van de perfecte dames broek of jeans is niet gemakkelijk. Toch is het wel het kledingstuk dat verreweg het vaakst wordt gedragen. Dat kan ook bijna niet anders. Broeken zijn ongelooflijk gemakkelijk te combineren, zitten comfortabel en je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Of je nu op zoek bent naar een zakelijke of casual look, een broek kan altijd. Maar dan is het natuurlijk wel belangrijk dat deze jouw figuur mooi laat uitkomen en ook nog eens lekker zit. 

Dit is echter nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Het aanbod is nou eenmaal ongelooflijk groot. Hoe vind je dan nog de perfecte broek of jeans? Met behulp van de onderstaande tips helpen we je graag een beetje op weg in deze zoektocht. 

1. De juiste maat 

Het kopen van een goede broek valt of staat met het vinden van de juiste maat. Als je een te grote of juist te kleine broek koopt, dan doet dit direct af aan de uitstraling hiervan. Bovendien zit het ook veel minder lekker als deze telkens afzakt of wanneer de broek juist veel te strak zit. Daarom moet je eerst zeker van zijn welke maat je nodig hebt. 

Dat kan best lastig zijn. Zeker gezien de maatvoering per winkel en zelfs per broek kan verschillen. Waar je bij de ene winkel met gemak in een S past, heb je in de andere winkel moeite om in een L te komen. Pin je daarom niet vast op een specifieke maat. In dit geval geldt: meten is weten. Zorg er daarom voor dat je in een online winkel altijd de maattabel raadpleegt. Meet je lichaam op en bekijk in de tabel welke maten hierbij passen. Zo weet je zeker dat je de juiste maat kiest. 

2. Vraag om advies 

Ga je echt naar de winkel toe? Maak hier dan slim gebruik van door één van de medewerkers om advies te vragen. Zij zien dagelijks tientallen vrouwen broeken passen en weten dus precies waar ze op moeten letten. Samen met jou kunnen ze de juiste maat vinden. 

Wist je dat het tegenwoordig ook heel goed mogelijk is om in een webshop om advies te vragen? Steeds meer webwinkels bieden laagdrempelige service aan. Bijvoorbeeld in de vorm van een chat. Hierbij is het makkelijker om tips te vragen. 

3. Kies het juiste model voor jouw figuur 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de broek gewoon mooi aansluit op jouw figuur. Geen enkel lichaam is echter hetzelfde. De broek die jouw zus zo mooi staat, kan bij jou bijvoorbeeld helemaal niet lekker zitten. Daarom is het belangrijk om een model te vinden dat echt bij jouw figuur past. 

Kies bij voorkeur voor een model met een hogere taille. Lang zagen we dat de lage heupbroek enorm in de mode was, maar dit is echt enkel een geschikte optie voor vrouwen die ongelooflijk slank zijn. Bij de gemiddelde vrouw zien we dan toch wel rolletjes boven de broek komen. Bovendien zit het dan ook gewoon minder prettig. Met een hoge taille wordt alles netjes weggewerkt en creëer je ook meer natuurlijke taille. 

Weet je niet goed welk model broek bij jouw figuur past? Pas er dan gerust verschillende aan en bekijk het verschil. Je ziet vanzelf welke broek jouw figuur mooier doet uitkomen. Als je dit eenmaal weet, wordt het in de toekomst ook veel gemakkelijker om een geschikte broek te vinden. 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons