Trend alert! Vintage is helemaal in 0 9096

Vintage kleren

Ben je opzoek naar iets nieuws en spectaculairs om je kledingkast mee te vullen? Wil je eens iets anders en vind je het lastig om de juiste stijl te vinden? Trend alert! Vintage kleding zijn helemaal in. De echte fashionista’s zijn inmiddels al aardig wat tweedehands kledingstukken rijker en dan kan jij uiteraard niet achterblijven. Veel mensen voelen er echter weinig voor. Waarom zou je in kledingstukken gaan lopen die al afgedragen zijn door iemand anders? Zeker als je voldoende financiële middelen hebt om nieuwe kledingstukken te kopen is dit vaak een vraagstuk die zij niet op kunnen lossen. Wij komen met de antwoorden en leggen uit waarom je met vintage kleding helemaal de blits maakt anno 2018.

Vintage is helemaal in – waarom eigenlijk?

Waar komt toch de noodzaak vandaan om in tweedehands kleren te lopen? Vintage gaat uiteraard niet alleen om tweedehands. Vintage gaat om kledingstijlen van vroeger, die we tegenwoordig combineren met de hedendaagse stijl. Dat levert een enorm gaaf contrast op, wat menig harten sneller laat slaan.  Maar waar komt onze voorliefde voor vintage eigenlijk vandaan? De voornaamste reden hiervoor is dat het tegenwoordig lastig is om uniek te zijn. Bijna iedereen koopt zijn kleding bij dezelfde winkels en merken. De kans dat je niemand tegenkomt in dezelfde outfit is klein. Dit terwijl heel veel mensen zichzelf willen uiten door hun kledingstijl. Met vintage kleding ben jij ervan verzekerd dat je je wat unieker kunt voelen. De kans is immers klein dat je iemand in dezelfde outfit tegenkomt. We zien de populariteit van vintage ook terug in het aantal webshops dat geopend wordt met vintage kleding. De bezoekersaantallen van deze winkels rijzen de pan uit.

Daarnaast zien we ook steeds meer artiesten verschijnen in tweedehands kleding. Hierdoor wordt deze stap veel toegankelijker gemaakt voor de jeugd. Als we kijken naar onze huidige samenleving is het ook niet gek dat we steeds meer opzoek zijn naar tweedehands kleding. Ondanks dat vintage helemaal hip is, betaal je hier vaak niet direct de hoofdprijs voor. In een tijd waarin duurzaamheid en geld besparen een grote rol speelt is het dan ook niet gek dat vintage steeds populairder wordt.

‘Vintage’ in bekende kledingmerken

Natuurlijk hebben de grote kledingmerken ook gehoord van deze nieuwe rage en hier proberen ze slim op in te spelen. Zo voeren ze de stijl van verschillende vintage stukken door in hun nieuwe collecties. Leuk natuurlijk, maar dit geeft uiteraard niet hetzelfde effect als het echte werk.

Vintage voor elke leeftijd

Bijzonder is ook dat we bij vintage kleren zien dat het voor jong en oud is weggelegd. Soms zien we zelfs dat kinderen van de basisschoolleeftijd interesse tonen in oude en bijzondere kledingstukken. Dat laat ook maar weer zien dat het modebeeld aan het veranderen is. Het gaat niet meer alleen om de duurste en bekendste merken. Het gaat om je identiteit vinden en je persoonlijk laten zien door je kledingstijl heen. Waar vintage voorheen alleen populair was bij ouderen is het inmiddels toegankelijk voor vrijwel elke leeftijdscategorie.

Next Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons