Duo rolgordijn weer als nieuw door het stof te vervangen 0 16806

duo rolgordijn

Na jaren van trouwe dienst is je duo rolgordijn opeens niet zo mooi meer. De destijds gekozen kleur past niet meer in het modebeeld en je bent toe aan een nieuw eigentijds kleurtje. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een ongelukje met je duo rolgordijn is gebeurd en dat je alleen de stof nieuw wilt kopen. Sinds kort is er een website die het mogelijk maakt om losse stoffen voor duo rolgordijnen op maat ge bestellen. Dat is uniek voor Nederland. Je bent dan in staat om je bestaand gordijn van een tweede leven te geven. En dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

 Website voor los stof duorolgordijn

Website voor los stof duorolgordijn

Tips: Stof duo rolgordijn gemakkelijk zelf te vervangen

Als je denkt dat het vervangen van de stof van duo rolgordijnen moeilijk is, dan heb je het mis.  Je kunt namelijk het stof compleet bestellen en voorzien van de kunststof stripjes die nodig zijn om het stof in de cassette te schuiven. Om het stof op maat voor jouw  systeem te kunnen bestellen moet je naast het opmeten van de breedte en hoogte ook even kijken hoe het stof aan de buis is bevestigd en hoe het aan de raamzijde aan de cassette of montage profiel is bevestigd.  Het kan zijn dat het stof op de buis is gelijmd met dubbelzijdige tape.  Kies dan ook dubbelzijdige tape. Je legt dan de oude buis recht voor het nieuwe doek, je verwijdert het papier van de tape en je rolt in één keer de buis op de tape. Zó gemakkelijk gaat dat.  Aan de raamzijde zit het doek meestal in een uitsparing van de cassette of montage profiel geschoven. Vaak gebeurt dit met een 9 mm brede kunststof strip, ook wel pees genaamd.  Meet deze pees breedte en geef dat bij je bestelling door.

Stof duo rolgordijn gemakkelijk zelf te vervangen

Stof duorolgordijn demonteren en monteren

Hoe ga je nu precies te werk.  Rol je oude duo rolgordijn op en neem het af. Leg het op een schone vlakke ondergrond en verwijder één van de eind kapjes van de cassette. Vervolgens schuif je beide lagen van het stof gelijktijdig uit de cassette, samen met de onderlat. Kijk goed hoe het in de cassette is bevestigd, zodat je weet hoe je het nieuwe doek er weer in moet schuiven.  Neem nu het nieuwe doek en leg het er naast.  verwissel eerst de onder lat. Vervolgens bevestig je de buis aan het stof zoals hierboven omschreven.  Je schuift nu alles weer in de cassette.  De kunststof pees schuift mee in de uitsparing van de cassette. Let er ook op dat de onder lat goed mee schuift, anders kan het doek beschadigen. Zet het eindkapje weer op de cassette en je duo rolgordijn is klaar voor een tweede leven.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons