Welke soorten oorringen zijn er? 0 1843

Welke soorten oorringen zijn er?png

Oorringen komen in vele soorten en maten. De vorm is in de basis een ring maar deze kan zowel rond als plat zijn. De oorringen worden gemaakt van verschillende materialen van edelmetaal tot en met het scheikundig elementen Titanium. Ben je benieuwd lees dan snel verder en kom precies te weten welke soorten oorringen er allemaal zijn.

Gouden oorringen

Gouden oorringen komen het meeste voor. Deze oorringen zijn tijdloos en met gouden oorringen zal je er altijd top uitzien. De ringen komen in verschillende maten van ongeveer 9 millimeter tot 120 millimeter. Ook de dikte varieert per oorring. Vaak zijn de ringen rond maar er zijn ook platte modellen en modellen met edelstenen of diamanten erin verwerkt. De oorringen komen in zowel geel, wit als roze goud. Meestal zijn ze 14, 18 of 24 karaats maar er zijn ook oorringen van 9 karaat of hoger dan 24. De laatste (hoger dan 24 karaat) komen veel voor in landen als India, het goud is erg puur en je kan het met de hand gemakkelijk buigen. Bij de juwelier is het hoogste gangbare karaat 24.

Goud kopen met een lager budget

Gelukkig zijn er ook alternatieven voor mensen die graag goudkleur sieraden willen kopen maar niet het budget hebben om echt goud te kunnen kopen. Je hebt namelijk hele mooie goudkleurige roestvrij stalen sieraden. Het voordeel aan roestvrij staal is dat het niet verkleurd en de sieraden zien eruit alsof ze van echt goud gemaakt zijn.

gouden oorringen

Zilveren oorringen

Zilveren oorringen zijn net als de gouden variant erg populair. Omdat zilver een stuk minder duur is als goud kiezen veel mensen voor een zilveren variant. De oorringen zijn net als de gouden vaak rond maar er zijn ook platte oorringen. Ook hierbij lopen de maten sterk uiteen. De dikte varieert ook sterk en het is vooral de smaak van de drager die hierin bepalend is. De oorringen zijn soms ingezet met edelstenen, diamant of briljanten. Ook kan je aan de oorringen hangers hangen om ze nog persoonlijker te maken. De hangers kan je natuurlijk aan elke oorring hangen niet alleen aan de zilveren.

zilveren oorring

Titanium oorringen

Titanium oorringen winnen aan terrein ten opzichte van de traditionele gouden en zilveren oorringen. Het metaal is erg sterk, licht in gewicht en corrosiebestendig wat het een goed materiaal maakt voor verschillende soorten sieraden. Net als de gouden en zilveren varianten zijn maat en vorm ook bij dit metaal verschillend. Titanium is ten opzichte van goud en zilver vrij modern, pas in 1791 is het ontdekt en pas in 1922 kon men het zuiver delven. Omdat het modern is om Titanium te gebruiken zijn de designs van deze sieraden meestal ook redelijk modern te noemen. Waar bij gouden oorringen en de zilveren tegenhanger vaak wat klassiek zijn in uitstraling kom je bij de titanium varianten modellen tegen welke soms vrij abstract zijn.

RVS en Koper

In mindere maten zijn er ook oorringen verkrijgbaar in rvs. Dit zijn de meest goedkope varianten van de oorring. Als er een steen in zit is dit vaak een zirkonia of andere gesynthetiseerde steen. De rvs oorringen zijn vaak dikker dan de gouden of zilveren en eventueel Titanium varianten ook dit heeft voornamelijk met de prijs te maken. Hoewel rvs corrosiebestendig is kan het vrij makkelijk toch beginnen met roesten als het in aanraking komt met gewoon staal.

Koper komt ook voor, vaak als goedkopere variatie op goud. Nadeel is dat koper op den duur groen begint te worden en er vaak ook nikkel in zit. Voor mensen met een nikkel allergie is het beter om voor goud, zilver of titanium te kiezen.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons