Het duo rolgordijn kan steeds breder 0 1403

Het duo rolgordijn kan steeds breder

Het duo rolgordijn kent al een vrij lange historie. Duo rolgordijnen zijn een Koreaanse vinding in het begin van deze eeuw.  Het mag dan ook niet verwonderlijk zijn dat de Koreanen het verst in de ontwikkeling van deze raamdecoratie zijn.  In de beginjaren van het duo rolgordijn of roljaloezie was de maximale breedte beperkt tot 200 cm.  Dat komt omdat het één van de meest complexe doeken betreft die je in raamdecoratie land tegen komt. Omdat het doek aan de achterzijde omlaag hangt en via een rol buis aan de voorzijde weer omhoog wordt gerold, worden de spanningen in het doek tegen elkaar uitgespeeld. Daarom dient de stof volgens de hoogste technische normen te worden geproduceerd en mag deze geen afwijkingen hebben. Je ziet deze afwijkingen terug in het verlopen van de banen of door een boog in de horizontale banen van het duo rolgordijn. De technische normen die de Koreanen hanteren zijn de strengste ter wereld.

Het duo rolgordijn kan steeds breder

een duo rolgordijn van 3 meter breed. Bron: Duorolgordijn.eu

Extra breed en de veranderende eigenschappen van duo rolgordijnen

Hoe breder een duo rolgordijn wordt, des te ingewikkelder het wordt om een strak rolgordijn te fabriceren.  Alles dient tot op minder dan 1 mm te kloppen.  Bovenstaande foto laat een een breedte van 3 meter zien. Door het toenemende gewicht zal ook het mechaniek aangepast moeten worden om het gewicht te kunnen dragen.  Het zij de uitdagingen die men aangegaan zijn en het is nu dan ook werkelijkheid dat duo rolgordijnen tot 300 cm breed kunnen worden gemaakt. Naast de eigenschappen tijdens productie en assemblage komt er nog iets om de hoek kijken.

Duo rolgordijn van 300 cm breed monteren

De montage van brede gordijnen neemt een belangrijke plaats in met betrekking tot het eindresultaat bij de consument in huis. Het aftekenen en monteren van de montage steunen dient heel precies te gebeuren. een afwijking van 1 mm kan het gordijn al meer golven laten vertonen. Het is daarom van groot belang dat de steunen voor de cassette naast waterpas ook exact op één lijn worden gemonteerd zodat de cassette helemaal recht blijft en niet doorbuigt.  Let er bij de montage ook op dat je tijdens monteren het duo rolgordijn horizontaal blijft houden. De onder lat kan schuiven in het systeem en zou de stof kunnen beschadigen.

Welke stoffen zijn verkrijgbaar

Brede stoffen zijn er dus nog maar weinig maar bij Duorolgordijn.eu hebben ze al een duo rolgordijn aanbieding tot 300 cm breed. Ze leveren een standaard serie en een serie met linnen structuur.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons