Kies de juiste led dimmer 0 957

Kies de juiste led dimmer

Weet je niet goed welke led dimmer geschikt is voor in jouw huis? Of ervaar je problemen, zoals knipperende of zoemende led lampen? Lees dan verder en ontdek de belangrijkste tips bij het kiezen van de juiste led dimmer.

Type led lampen

Er bestaan verschillende LED lampen en Led dimmers en deze moeten bij elkaar passen. Kijk dus allereerst of de LED lamp of de bijbehorende trafo dimbaar is. Ook moet de dimtechniek gechackt worden. Is het een fase aansnijding (RL/leading edge) of fase afsnijding (RC/trailing edge)? Dit kan je vinden bij de specificaties. Kies tot slot de led dimmer met dezelfde dimtechniek.

 Aansluitvermogen

Zodra je weet wat de dimtechniek van de led lampen is, kies je een led dimmer met dezelfde dimtechniek. Maar voor een goede dimbaarheid kan je letten op het aansluitvermogen van de led dimmer. Het aansluitvermogen van de aangesloten led lampen moeten bij elkaar opgeteld worden. Dit moet tussen het minimale en maximale aansluitvermogen van de led dimmer vallen.

Afdekmateriaal

Niet elk schakelmateriaal past onder elk afdekmateriaal. Let dus ook goed op dat deze bij elkaar passen. Een universele LED dimmer past altijd achter alle merken afdekmateriaal.

Afstelmogelijkheden

Om de beste dimbaarheid uit iedere led lamp te halen is het belangrijk om een led dimmer met goede afstelmogelijkheden te kiezen. Een dimmer moet in ieder geval een MIN afstelling hebben, zodat je verder terug kunt dimmen en het gedimde licht kunt stabiliseren. Soms komt het voor dat led lampen in het maximale lichtniveau gaan knipperen. In dat geval is het handig om voor een led dimmer te gaan die tevens een MAX afstelling heeft, zodat je ook het licht in het maximale lichtniveau kunt afstellen.

LEDlampenkopen.nu

Wil je nieuwe LED verlichting of LED dimmers aanschaffen? Neem dan een kijkje op de website van LEDlampenkopen.nu. Zij hebben een enorm groot assortiment aan verlichting en dimmers, zo vind je altijd wat je zoekt. Heb je nog vragen of twijfel je over welke verlichting het meest geschikt is voor jou? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons