Last van zweetvoeten? Dit kun je er tegen doen 0 1441

Last van zweetvoeten Dit kun je er tegen doen

De één heeft er meer last van dan de ander, maar zweetvoeten kunnen voor iedereen een vervelend kwaaltje zijn. Zweetvoeten zorgen niet alleen voor een onaangename geur, het kan je ook onzeker maken. Hoe warm het ook is, in de zomer houd je het liefst overal je dichte schoenen aan, maar dat is natuurlijk niet gezond. Daarnaast ziet het er ook een beetje vreemd uit wanneer je op gympen in zwemkleding over het strand paradeert. Het is belangrijk om af en toe je voeten te luchten. Wat je allemaal kunt doen tegen zweetvoeten, lees je in dit artikel.

Hoe ontstaan zweetvoeten?

Zweten is een natuurlijke reactie van het lichaam om warmte kwijt te raken. Het is dus een gezonde manier om je lichaam op temperatuur te houden. Bij sommige mensen zijn de voeten iets warmer, waardoor ze vaker zweten. Het opwarmen van de voeten heeft verschillende oorzaken. Zwetende voeten op zich vormen geen probleem. Het wordt echter een ander verhaal wanneer het zweet in aanraking komt met bacteriën. Deze bacteriën zorgen namelijk voor de onaangename geur van stinkvoeten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen tegen zweetvoeten.

Gebruik een voetspray

De makkelijkste en snelste manier om van je zweetvoeten af te komen, is door het gebruik van een voetspray, bijvoorbeeld de PediSpray voetspray tegen zweetvoeten. Een dergelijke voetspray vermindert transparantie door de zweetklieren te vernauwen. Hierdoor pak je de oorzaak van de zweetvoeten bij de bron aan. Daarnaast zorgen de ingrediënten in een voetspray ervoor dat micro-organismen geen schijn van kans maken. Hiermee voorkom je dat er een onaangename geur ontstaat. Heb je na het gebruik van een voetspray nog steeds last van een vieze geur? Dan is een voetdeodorant misschien iets voor jou. Hieraan is meestal wat parfum toegevoegd.

Was je voeten dagelijks

Om de bacteriën geen kans te geven, is het belangrijk om regelmatig je voeten te wassen. Was je voeten het liefst twee keer per dag met lauwwarm water en een milde zeep. Hiermee dood je de bacteriën. Kom je niet van je stinkvoeten af? Probeer dan eens een speciale zeep voor zweetvoeten. Verder is het belangrijk om je voeten goed af te drogen. Wanneer je voeten nog een beetje vochtig blijven, vormt dit een broedplaats voor bacteriën. Droog dus ook goed de ruimte tussen je tenen af. Pas wanneer je voeten helemaal droog zijn, kun je je sokken weer aantrekken.

Draag de juiste sokken

Om zweetvoeten te voorkomen, kun je het beste sokken dragen die makkelijk vocht opnemen. Dit zijn bijvoorbeeld sokken gemaakt van katoen, wol, badstof of bamboe. Materialen die je het beste kunt vermijden, zijn synthetische materialen. Trek daarnaast iedere dag schone sokken aan, zodat je zeker weet dat er geen bacteriën meer in zitten.

Laat je schoenen luchten

Tot slot is het belangrijk om je schoenen regelmatig even te laten luchten. Draag het liefst schoenen met voldoende ventilatie, zoals slippers of leren schoenen. Leer neemt het vocht namelijk goed op. Ook hierbij geldt: vermijd schoenen gemaakt van synthetische materialen. Daarnaast is het belangrijk om je schoenen na gebruik goed te laten luchten. Zorg ervoor dat je schoenen helemaal droog zijn, voordat je ze weer gebruikt. Trek je schoenen dus direct uit zodra je thuis bent.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons