Verminder voetklachten door het dragen van steunzolen in je confectieschoenen 0 1119

Verminder voetklachten door het dragen van steunzolen in je confectieschoenen

Als je een echte modeliefhebber bent, spaar je natuurlijk kosten noch moeite om stijlvol voor de dag te komen. In jouw garderobe zijn tal van stoere jeans, goed gesneden blouses, flatterende jurkjes en mooie breisels zoals truien en vesten te vinden. Ook een winterjas gemaakt van een prachtige, rijke stof mag natuurlijk niet ontbreken. Net als een paar goede schoenen of laarzen. Voor die items is het uiteraard ook belangrijk dat ze comfortabel dragen en de gezondheid van je voeten ten goede komen. Want je voeten zijn als het ware het fundament van je lichaam. Als je last hebt van voetproblemen kan dat ook klachten aan je heupen, knieën en gewrichten teweegbrengen.

Orthopedische supplementen

Heb jij ook last van klachten aan je voeten? Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je jouw modieuze schoeisel voortaan in de kast moet laten staan. Door steunzolen of inlays te dragen, is het mogelijk om op je eigen schoenen te lopen terwijl je voetklachten verminderen of zelfs worden opgelost. Het fenomeen is afkomstig uit de wereld van de orthopedische schoentechniek en omvat alle ondersteunende, drukverdelende en corrigerende zolen die verlichting bieden bij een grote categorie klachten. Ze staan ook wel bekend als supplementen en worden tevens voorgeschreven bij pijn in de knie, rug en enkel.

Correctie van de voetstand

Steunzolen zorgen voor actieve correctie van de voetstand. Inlays zijn voetvolgende zolen die het voetgewelf optimaal ondersteunen. Beide kunnen door een orthopedisch schoentechnicus op uiteenlopende manieren worden vervaardigd en worden speciaal op jouw voet(en) afgestemd. Wil jij jezelf ook steunzolen of inlays laten aanmeten? Dat kan op basis van een medische indicatie die wordt uitgeschreven door de huisarts of door een behandelend specialist. Daarna kun je een afspraak maken bij de orthopedisch schoentechnicus. Tijdens het intakegesprek bespreekt die jouw klachten, beoordeelt die je voeten en worden er voetafdrukken genomen.

Maximaal profijt

Als eerste worden je klachten en je looppatroon onderzocht. Bij de keuze voor de steunzool of de inlay die het meest geschikt is, speelt ook de mate van belasting mee. Draag je jouw schoenen alleen thuis, op het werk of vooral tijdens het sporten? Deze werkwijze maakt het mogelijk om maximaal profijt uit de supplementen te halen. Bij het aanmeten van orthopedische schoenen werkt de procedure ongeveer hetzelfde. Die bieden een oplossing als je voetproblemen hebt die niet meer te verhelpen zijn met steunzolen of met andere aanpassingen aan je confectieschoenen. Orthopedische schoenen zijn volledig maatwerk en de complete schoen wordt speciaal voor jouw voeten gemaakt.

Je hebt daarbij de keuze uit tientallen modellen, kleuren en leersoorten. Daarom draagt dit schoeisel niet alleen bij aan het verminderen van je klachten en het verbeteren van je looppatroon, maar misstaan deze schoenen ook zeker niet onder een zorgvuldig gekozen outfit.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons