De populariteit van bamboe kleding verklaard  0 719

De populariteit van bamboe kleding verklaard 

Kleding gemaakt van bamboe is nog niet zo heel lang op de markt verkrijgbaar. Pas in 2001 ontdekte men in Peking hoe er van bamboevezels textiel kon worden gemaakt. Deze ontdekking ging vervolgens als een lopend vuurtje door de modewereld heen. Veel grote modemerken kochten bamboe in. Toch was het even afwachten wat het grote publiek hiervan zou vinden. Dat de ontdekking de modewereld op haar kop heeft gezet is een understatement. Bamboe kleding wordt sinds deze ontdekking namelijk vrijwel ieder jaar populairder. Wanneer je eenmaal bamboe kleding gedragen hebt, snap je ook precies waarom. 

Heb jij nog nooit iets van bamboe gedragen of gevoeld? Dan ben je vast benieuwd wat je ervan kunt verwachten en of het de moeite waard is om bamboe ondergoed of bamboe shirts te kopen. Daarom hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet en hopen we zo de alsmaar groeiende populariteit van bamboe kleding te verklaren. 

Langer fris 

Wie kiest voor kleding van bamboe, kiest ook voor een langer fris gevoel. Dit komt met name door het feit dat bamboevezels tot drie keer beter absorberen dan katoen. Dit terwijl katoen over het algemeen al als zeer goed absorberend wordt beschreven. Dit zorgt er dan ook voor dat de kleding langer droog blijft en je van een langdurig fris gevoel profiteert. Ideaal gedurende de zomermaanden wanneer je snel transpireert, maar ook voor bijvoorbeeld sportkleding. Bamboe absorbeert bovendien niet alleen, maar voert het vocht ook weer heel snel af. Handig, nietwaar? 

bamboe kleding

Nooit meer strijken 

Heb je een gruwelijke hekel aan strijken? Dan ben je zeker niet de enige. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de meeste jonge generaties tegenwoordig hun strijkbout nauwelijks meer aanraken. Sterker nog, de meesten lopen liever met een aantal kreuken in hun shirt. Erg bevorderlijk voor de uitstraling is dat niet, maar het ontbreekt vaak gewoon aan voldoende tijd. Wanneer dit ook bij jou het geval is, dan is bamboe kleding precies wat je nodig hebt. Moeder natuur heeft namelijk een groot cadeau voor jou in petto: de ronde en gladde structuur van bamboe vezels zorgt er namelijk voor dat er minder weerstand kan ontstaan en er dus minder snel kreukels worden gemaakt. Na het wassen kun je de kleding kan ook eenvoudig uithangen en hoef je niet meer te strijken om zonder kreukels de straat op te kunnen. 

Ideaal voor mensen met een gevoelige huid 

Mensen met een gevoelige huid ervaren vaak problemen bij het passen en kopen van nieuwe kleding. Bij een extreem gevoelige huid kan het zelfs zo zijn dat vrijwel geen enkel materiaal echt lekker zit. Van sommige materiaalsoorten krijg je zelfs direct een allergische reactie. Met alle gevolgen van dien. In dat geval is bamboe precies de juiste keuze voor jou. 

Bamboe is een ontzettend natuurlijk materiaal en beschikt van nature ook over een antibacteriële functie. Hierdoor kunnen er minder bacteriën in de kleding blijven bestaan. Bovendien helpt de zachtheid van het materiaal ook om de huid weer tot rust te brengen. Mensen met bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem en psoriasis, profiteren hier verreweg het meest van. 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons