Dít is wanneer hij zijn smoking uit de kast moet trekken 0 987

Dít is wanneer hij zijn smoking uit de kast moet trekken

Smokings zijn stiekem de favoriet van veel vrouwen. Er is iets met mannen in smoking dat de meeste vrouwen in katzwijm doet vallen. Toch is een smoking niet iets wat je dagelijks draagt. Sterker nog, er zijn nog genoeg mannen die dit nog nooit hebben gedragen. Want wat is nu de perfecte gelegenheid om een smoking uit de kast te trekken? En waar let je dan op?

Situaties waarbij een smoking onmisbaar is

Laten we beginnen met de vraag of een smoking wel écht noodzakelijk is. Toegegeven, dit draag je echt niet wekelijks of maandelijks. Soms zelfs jaren niet. Toch zijn er genoeg situaties te bedenken waarbij de smoking uit de kast getrokken moet worden. Dan is aan jouw vriend of man de keus of hij deze huurt of aanschaft, zodat hij hem in elk geval zeker altijd bij de hand heeft. Indien nodig kan hij er dan zo bij gepakt worden.

Maar wanneer trek je dan een smoking uit de kast? Wanneer je twijfelt, is het goed om op de uitnodiging van deze speciale gelegenheid te kijken. Hier staat vaak al een dresscode beschreven. Wanneer hier black-tie of formeel staat, kun je er vanuit gaan dat er meer mensen met heren kostuums zullen lopen.

Ook op bruiloften, premières en andere grote feesten is een smoking vaak gewenst. Weet je het niet zeker? Vraag het dan gerust aan de organisator of vraag eens aan andere genodigden wat zij gaan dragen. Zo weet je zeker dat jullie ook de juiste kleding uit de kast pakken.

Hier moet hij op letten

Een smoking is zeker niet iets wat je dragelijks draagt. Maar dat betekent niet dat het niet over de perfecte pasvorm hoeft te beschikken. Een pak moet goed zitten, er goed uitzien en hij moet zich er lekker in voelen. Wanneer je met enige regelmaat formeel gekleed moet zijn, dan kan het slim zijn om een smoking aan te schaffen. Zorg er dan wel voor dat hij er zich echt heerlijk in voelt, anders is het natuurlijk zonde om een heel pak aan te schaffen. Als hij zich er niet lekker in voelt, straalt hij dit immers ook uit.

Het belangrijkste is dan ook de pasvorm en het materiaalgebruik. Het is het beste om naar een speciaalzaak af te reizen en hier verschillende heren kostuums te passen. Zo kan hij zelf ondervinden welke pasvorm en welk materiaal het lekkerst zit.

Een extra tip: kies voor een klassieke uitstraling. Als er geen ‘Toppers’ achter je naam staat, is een pak met ruches over het algemeen een absolute no-go. Kies voor een klassiek pak en geef hier je eigen eigentijdse draai aan. Zo weet je zeker dat de smoking ook over 5 jaar nog gewoon in de smaak valt. Je kunt de smoking door de jaren heen altijd nog wat oppimpen.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons