De basics in bloem boeketten samenstellen 0 1072

De basics in bloem boeketten samenstellen

Als je tegenwoordig denkt aan iemand een ‘bloemetje’ geven, bedoel je daarmee eigenlijk een boeket met verschillende soorten bloemen. Iedereen kent wel een bloem boeket: ze kunnen variëren in kleuren, grootte (hoeveel bloemen doe je erbij in) en prijs. Als je een bloem boeket extra speciaal wil maken, kun je hem bij verschillende bloemenwinkels vaak ook zelf samenstellen. Dat maakt het boeketje nog net iets persoonlijker!

Alhoewel we ook bloemen in alle kleuren, geuren en maten hebben, verschillen er toch nog meningen over welke combinatie van bloemen nu echt het állermooiste is. Het verschilt natuurlijk ook per gelegenheid waarbij de bloemen gegeven worden. Wat voor soort bloemboeket is nu het mooiste bij bijvoorbeeld een bruiloft? We gingen op onderzoek voor je uit.

Een bruiloft is een feestelijke gebeurtenis en daarom is eigenlijk elk boeket gangbaar om mee te nemen. De eerste stap die je moet nagaan bij het kiezen van een boeket voor een bruiloft is nagaan welk kleurenthema je wil gebruiken.

Een kleur die altijd veilig is, is wit of lichtroze. Welke kleur je er daarna ook bij kiest, deze twee passen gemakkelijk overal bij. Eén van deze twee kun je dus goed als basis gebruiken.

Je kunt vervolgens kiezen voor een groep van kleuren die dicht bij elkaar staan, zoals blauw en paars. Het is dan altijd mooi om een contrasterende kleur te gebruiken, bijvoorbeeld oranje in combinatie met paars! Deze staan mooi tegenover elkaar en creëren zo een levendig effect. 

Als je voor bepaalde kleuren hebt gekozen, kijk dan ook goed naar welke bloemen je hiervoor wil hebben. Ze bestaan in alle soorten en maten, dus keuze genoeg! Het is veel leuker om verschillende soorten te gebruiken in dezelfde kleuren, dan dezelfde soort bloem in andere kleuren.

Daarna ga je op zoek naar versieringen die je erbij kunt doen. Misschien een houten stokje met een hartje? Tegenwoordig zijn lange pluimveren ook populair om een boeket mee te versieren. Of je kunt kiezen voor kleine takjes.

Wat eigenlijk altijd wel bij een bloem boeket hoort, zijn groene bladeren er omheen. Dat maakt het boeket helemaal af en geeft het een natuurlijke uitstraling. 

We hopen je hiermee wat inspiratie te hebben gegeven voor je volgende bruiloftsfeest. Vind je het nog best pittig? Je kunt ook al een kant-en-klaar boeket bestellen. Deze zijn gemaakt door bloemisten, dus die hebben er met jarenlange ervaring zeker wat moois van gemaakt! Of doe er je inspiratie op. 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons