Alles wat jij moet weten over jaren 90 kleding 0 1979

Alles wat jij moet weten over jaren 90 kleding

Jaren 90 kleding is tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest. Het leuke aan dit kleding tijdperk is dat er tijdens de jaren 90 heel veel verschillende trends zijn ontstaan. Dit heeft ook te maken met de opkomst van diverse muziekgenres. Eigenlijk kon je aan iemand zijn jaren 90 kleding al aflezen welke muziek diegene luisterde. Nu is dit wel anders, maar jaren 90 kleding wordt wel nog steeds gedragen. Je ziet dus eigenlijk dat de trends van vroeger steeds meer terug komen.

Vaak worden er ook feesten gegeven die als thema ‘90s hebben, maar genoeg mensen dragen jaren 90 kleding op dagelijkse basis. Kortom: jaren 90 kleding is zelfs in het jaar 2022 een ding. Daarom leggen we je alles uit wat jij moet weten over jaren 90 kleding. Kan jij wel wat tips gebruiken voor een échte 90’s outfit? Of wil je nog meer inspiratie opdoen? Lees dan maar snel verder.

Welke fashion trends waren er in de jaren 90?

Maar wat voor kleding werd er eigenlijk gedragen in de jaren 90? Dit verschilde eigenlijk tussen mannen en vrouwen. Iets wat vooral opviel in deze tijd, is dat kleur helemaal hot en happening was. Dit is terug te zien aan de windjacks die er gedragen werden in allerlei verschillende kleuren en maten. En dit waren niet zomaar kleuren! Als je er écht bij wilde horen moest je je toch echt wagen aan neon kleuren. Vooral bij gabbers was dit een welbekend fenomeen.

Naast neonkleurige windjacks, werden er ook vaak spijkerblouses, low-waisted jeans felgekleurde, waist bands en tuinbroeken gedragen. Als je in een zoekmachine ‘jaren 90 kleding’ intypt, zul je deze kledingstukken gegarandeerd tegenkomen. Maar ook motiefjes waren helemaal hot en happening. Zowel driehoekjes, spiralen en rechthoekjes zijn niet weg te denken in de jaren 90. Ook in iedere willekeurige film uit die tijd zal je dit soort motiefjes tegenkomen.

Jaren ’90 kleding voor mannen

Eigenlijk verschilt wat mannen droegen in de jaren 90 niet zo sterk als hoe ze zich kleedden in bijvoorbeeld de jaren 80. Baggy jeans waren helemaal in en vooral oversized was niet weg te denken. Maar ook leren jacks waren flink populair onder de mannen die tijd. Mannen droegen dus voornamelijk oversized en baggy kleding. Comfort was dus veel belangrijker dan in de tijden hiervoor. Dit zie je ook aan het feit dat er veel versleten spijkerbroeken,, oversized truien, grote zwarte lederen motorjacks werden gedragen. Het ging er dus echt om dat de kleding lekker zat.

Vooral onder de mannen was het duidelijk te zien naar welke muziek je luisterde, door bepaalde kleding. Door al die verschillende nieuwe genres zou je misschien denken dat men het moeilijk vindt om zich te identificeren met een bepaalde groep. Dat was juist niet het geval. De meeste mannen in de jaren 90 wisten juist heel goed met welke groep ze zich identificeren. Er zat dus wel degelijk verschil tussen de kleding van mensen die naar rap luisterden en de mensen die meer affiniteit hadden met rock.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons