Waarom zijn elektrische fietsen zo populair? 0 1167

Waarom zijn elektrische fietsen zo populair?

Een van de grootste redenen dat men in ons land steeds vaker kiest voor een elektrische fiets ten opzichte van het nemen van de auto, het openbaar vervoer of een andere manier van vervoer is het feit dat men duurzaamheid steeds belangrijk vindt. Niet alleen met betrekking tot de fiets zie je deze verandering maar ook betreffende hoe we wonen vinden we het steeds belangrijker om “groen te doen”. Dat is natuurlijk prima. Een goede aanvulling op de elektrische fiets zijn de elektrische scooter en de elektrische auto.

Geen vertragingen als je de elektrische fiets pakt

Een andere reden waarom mensen liever de elektrische fiets pakken, is het feit dat je flexibeler met je tijd kan omgaan. Als je met het openbaar vervoer gaat ben je toch afhankelijk van bepaalde vertrek-en aankomsttijden en als je met de auto gaat krijg je vaak te maken met files die voor een flinke vertraging kunnen zorgen.

Met de fiets heb je daar totaal geen last van. Om tegenwind hoef je je ook niet langer druk te maken want met een e-bike met trapondersteuning heb je er totaal geen last van. Zakelijk gezien wordt het ook steeds interessanter om de werknemers met de fiets naar het werk te laten komen. Menig bedrijf heeft een fietsplan en stimuleert zo het personeel om op de fiets naar het werk te komen.

Vooroordelen over de elektrische fiets

Er zijn nog steeds wel vooroordelen over de elektrische fiets te vinden. Er zijn mensen die een e-bike te duur vinden en men vindt het moeten opladen van de accu storend. Uiteraard zit er een prijskaartje aan een e-bike, maar door de vele vraag naar elektrisch fietsen is er ook meer aanbod gekomen. Ben je op zoek naar een elektrische moederfiets of een elektrische sportfiets? Je hebt tegenwoordig zoveel uitvoeringen dat de keuze best lastig kan zijn.

Een elektrische fiets voor elk budget

Er is voor ieder budget wel een e-bike te vinden. Wist je dat Amslod direct vanuit de fabriek aan haar klanten verkoopt en dit je een voordeel van minstens 40% kan opleveren? Hier kan je Amslod bike reviews bekijken en veel informatie vinden van klanten die een Amslod e-bike hebben aangeschaft. Je kan ook op Trustpilot een kijkje nemen. Op deze site vind je nog meer Amslod Ascot fietsen ervaringen.

Accu’s elektrische fietsen steeds beter en sterker

Wat ook fijn is, dat accu’s van elektrische fietsen met het jaar beter en sterker worden. Tegenwoordig vind je op veel openbare plekken, zoals restaurants, de mogelijkheid om je e-bike even op te laden. Bij kantoren en bedrijven vind je dit soort plekken ook steeds vaker. Zelfs de meest niet zo sportieve Nederlander, wordt aangetrokken door de e-bike. Het grootste vooroordeel is dat elektrisch fietsen alleen voor luie mensen is. Misschien zit daar wel een kern van waarheid in maar wat is er mis mee? Het is toch een vooruitgang voor de “luiaards” om de fiets te pakken? Een elektrische fiets past namelijk heel erg goed in het gezonder willen leven van tegenwoordig.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons