De veelzijdigheid van percal katoen 0 1598

De veelzijdigheid van percal katoen

Deze blog is vooral interessant voor jou als je een liefhebber bent van natuurlijke producten! Misschien kun je je in de volgende beschrijving herkennen: je bent iemand die geen of weinig chemische schoonmaakmiddelen gebruikt. Je gebruikt natuurlijk Aleppo zeep in plaats van geparfurmeerde zeep, je wast je haren met shampoos zonder SLS of parabenen en je gebruikt natuurlijk afwasmiddel. Ook jouw wasmiddel komt bij de natuurwinkel vandaan en misschien heb je het zelfs wel zelf gemaakt van bijvoorbeeld Marseille zeep. Jouw kleding moet tevens gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Polyester en synthetische stoffen zweer je af en het liefst draag je puur natuurlijke katoenen kleding. Dan is deze blog echt iets voor jou, want we willen je wat meer weetjes aan de hand dragen over natuurlijk katoen!

 

Katoen in meerdere soorten

Je hebt verschillende soorten katoen, allemaal afkomst van een en dezelfde plant. Zolang er geen chemische toevoegingen bij zitten is dit supercomfortabel voor je huid en eigenlijk het beste wat je kunt dragen. Het is niet zweterig en draagt super fijn. Ook dekbedovertrekken en gordijnen van natuurlijk katoen zijn onmisbaar voor de echte gezondheidsfreak die niet tegen toxische stofjes kan. Heb je wel eens gehoord van percal katoen? Het wordt net als gewoon katoen gewonnen uit de katoenplant. Vanwege de aanwezigheid van de stof cellulose kun je er katoenen producten zoals kleding van maken. Je dacht misschien dat de diverse soorten katoen van allemaal verschillende planten komen maar dat is dus niet zo. Ze komen van hetzelfde plantje dat groeit in het tropische klimaat. De stoffen worden op een andere manier geweven, vandaar dat je katoen in diverse variaties kunt kopen.

 

Lekker slapen onder percal katoen

Nu de corona-crisis tot een dal is gekomen kun je weer lekker naar een hotel toe om er te slapen. Het zou dan zomaar kunnen dat je onder een dekbed van percal katoen komt te liggen. Het is steviger dan regulier katoen, is koel en het ademt. Ideaal als dekbed dus. Indien je voor jou thuis een niet chemisch dekbed wilt kopen kun je hier dus voor kiezen. Dit type is zachter dan normaal katoen dus erg fijn om onder te liggen. Ook kun je voor thuisgebruik kiezen voor katoensatijn of flanel indien je lekker zacht wilt slapen. Je kunt er verzekerd van zijn dat je niet onder een chemisch materiaal ligt!

 

Kauwgom uit je kleding verwijderen?

Je kent het vast wel, je kind komt uit school en heeft kauwgom op zijn kleding. Een naar klusje om dit eraf te krijgen, maar het is niet onmogelijk. Hierbij enkele tips. Je kunt er bijvoorbeeld met een ijsklontje op wrijven en proberen de kauwgom van de broek af te weken. Ook kun je een poging doen met pindakaas (dit smeer je er dan op, laat het inweken en haalt het eraf met een doekje) of de broek een tijdje in de vriezer leggen. Een minder natuurlijke methode is er haarspray op spuiten waardoor de kauwgom hard wordt. Dan kun je het er daarna zo afhalen. Tevens kun je kiezen voor stickerverwijderaar (op basis van aceton). Niet zo goed voor je luchtwegen indien je liever geen chemische producten gebruikt. Dus de eerstgenoemde tips zijn wellicht de meest natuurlijke oplossing voor kauwgom uit kleding verwijderen.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons