Waarom het handgeschreven woord juist nu nóg belangrijker is 0 1257

Waarom het handgeschreven woord juist nu nóg belangrijker is

In onze moderne samenleving is het heel vanzelfsprekend om alles digitaal te doen. Even een notitie maken, een samenvatting schrijven of simpelweg wat ideeën uitwerken, het gebeurt tegenwoordig allemaal via het toetsenbord. Niet alleen de laptop wordt ingezet, ook de smartphone of tablet worden steeds vaker gebruikt. Hierdoor lijkt schrijven met de hand uit ons straatbeeld te verdwijnen. Toch is er de afgelopen jaren een verandering ontstaan. Mensen leren weer om te genieten van het handgeschreven woord. Dagboeken worden vaker verkocht, de vulpen van Pwakkerman vliegt over de toonbank en we nemen steeds meer de tijd om schrijfsels op papier te zetten. Maar vanwaar die verandering?

Zijn vulpennen en balpennen echt ouderwets geworden? Welnee! Nog steeds zijn er wereldwijd circa 30 miljard pennen in omloop. Ook nu tijdens de coronacrisis ontdekken wetenschappers dat mensen meer zijn gaan schrijven. Contact is nog nooit zo belangrijk geweest. Maar waarom grijpen we in een crisissituatie toch eerder naar de vertrouwde schrijfmaterialen als er zoveel andere digitale mogelijkheden zijn? Wij gingen op onderzoek uit.

Contact met ouderen

Het Covid-19 virus houdt de wereld in zijn greep. Ondanks dat dit heel veel nadelige gevolgen heeft voor de samenleving, zien we ook hartverwarmende veranderingen. Mensen hebben weer oog voor elkaar. Kijken naar elkaar om. Dragen extra zorg voor ouderen en kwetsbaren. Dit is tevens de reden dat mensen ook vaker hun montblanc pen er bij hebben gepakt.

Ouderen zijn meestal immers niet zo bedreven in de digitale wereld. Een smartphone of laptop is niet iets waar zij mee uit de voeten kunnen. Met een handgeschreven brief of kaart kun je juist in deze tijden iets voor ze betekenen. Een hart onder de riem geven, een beetje troost bieden. Bovendien is een handgeschreven briefje veel persoonlijker dan een snelle mail. Mensen ontdekken weer wat de tijd nemen en een klein beetje extra moeite doen voor een ander kan betekenen.

Stress verlichten

Veel mensen kampen door de coronacrisis met extra veel stress. Mensen kampen met slapeloosheid, eten minder of juist meer en hebben soms zelfs depressieve klachten. Huisartsen worden overspoeld met meldingen over burn-outs, depressies en slapeloosheid. Ook de geestelijke gezondheid heeft het dus flink te verduren.

Daarom is het belangrijk dat men naar een manier zoekt om deze stress te verlichten. Bijvoorbeeld door de gevoelens op te schrijven en te delen. Met een lamy vulpen van Pwakkerman beschik jij over alle tools die je nodig hebt om je hoofd leeg te maken. Schrijf je gedachtes op, deel je angsten of juist de momenten in het alledaagse leven die jou gelukkig maakten. Door alles op te schrijven, verlicht je het zware gevoel en zorg je voor wat extra zonlicht in je leven. Iets wat je met eenvoudig typewerk waarschijnlijk niet – of in mindere mate – bereikt.

Meer ontspanning

Veel mensen ervaren schrijven als iets waar ze plezier en ontspanning uit putten. Sommige mensen zijn zelfs erg creatief in het schrijven van artikelen of anekdotes. Schrijven met een Waterman pen kan dan ook een prima tijdverdrijf zijn. Heerlijk genieten van een momentje voor jezelf. Gedachtes op papier zetten of hersenspinsels uitwerken. Wellicht ontstaan hierdoor zelfs de beste ideeën. Laat je verrassen door je eigen creativiteit en begin met schrijven!

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons