3 Kledingtips voor vrouwen met curves 0 1137

3 Kledingtips voor vrouwen met curves

De fashionwereld is volledig ingericht op de ‘gemiddelde’ vrouw. Maar raad eens, er bestaat niet zoiets als een gemiddelde vrouw. Ieder figuur is anders. De één heeft meer curves, de ander zou willen dat ze meer curves heeft, dan is er weer de vrouw die dol is op haar taille, maar haar brede heupen verafschuwt. We zijn allemaal weleens onzeker over ons lichaam. De vrouwen waar jij stiekem een beetje jaloers op bent, staan waarschijnlijk net zo vaak twijfelend voor de spiegel. Daarom is het belangrijk om niet meer langer te vergelijken, maar jouw figuur te omarmen. Dat doe je op de eerste plaats door goed voor je lichaam te zorgen en kleding uit te kiezen waar je figuur er het best in uitziet.

Fashiontips zijn er genoeg, maar wat draag je als vrouw met curves? Hoe komt jouw lichaam het best tot haar recht? Met de volgende 3 tips moet dit zeker lukken.

1.      Kijk naar waar jij je goed in voelt

Op de eerste plaats is het belangrijk om iets te vinden waar jij je goed bij voelt. Let vooral niet op de huidige trends als deze niet bij jou aansluiten. Niemand kan jou dwingen om ergens voor te kiezen. Je kunt de huidige fashion tips gebruiken of je garderobe omheen bouwen, maar je kunt ook gewoon eenvoudigweg trouw blijven aan je eigen stijl. Waar voel jij je prettig in? Draag je het liefst iedere dag jumpsuits? Doe dat dan!

Als jij je comfortabel voelt in je kleding, dan straal je dit ook uit. Je lekker voelen in je kleding. Dat is verreweg het allerbelangrijkste wanneer je voor een nieuwe garderobe gaat shoppen.

2.      Koop de juiste maat

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend. Toch zal het je nog verbazen hoe vaak mensen een verkeerde maat kopen. Meestal passen ze niet eens. Als je al jaren in XL zit, dan is het logisch om nu ook weer voor die maat te gaan. Toch?

Eigenlijk juist niet. Want maten kunnen per merk en kledingstuk verschillen. Bovendien maakt het niet uit welke maat je draag. Jij bent niet gemaakt om in een bepaalde maat te passen. Kleding moet jóu passen. Als de kleding net te groot of juist te klein is, zal dit de uitstraling direct nadelig beïnvloeden. Bovendien is het draagcomfort dan ook een stuk minder.

Pas daarom altijd verschillende maten en laat je vooral niet leiden tot wat het maatje zegt. Grote maten kleding kopen is geen enkel probleem. Sterker nog: de kleding is hartstikke leuk en hip. Bovendien heeft het alleen maar een positieve werking als de kleding lekker zit en speciaal is gemaakt voor jouw figuur. Investeer daarom liever in een wat grotere maat die jouw lijf beter accentueert, dan een kledingstuk dat niets goeds doet voor jouw lichaam.

3.      A-lijn

Op zoek naar een mooie rok of jurk? Dan is dat vaak lastig als je stevigere benen en heupen hebt. Je wilt liever niet dat deze extra geaccentueerd worden. In dit geval is de A-lijn jurk of rok je allerbeste vriend. Bij deze rokken en jurken ligt de focus op de taille. Hierdoor worden met name de pluspunten van je lichaam geaccentueerd, waardoor je je een stuk zekerder en vrouwelijker voelt in je nieuwe outfit.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons