5 Tips en producten om kleding in uitstekende conditie te houden 0 527

Kleding

Een nieuw stel kleren is altijd leuk om in de kast te kunnen leggen en te dragen. Maar als je je kleren niet goed verzorgt zien ze er binnen een mum van tijd uit alsof je ze al jaren hebt. Er zonde want met de juist verzorging houd je je kleding in een uitstekende conditie.

Was niet te vaak en niet te heet

Het eerste wat je kan doen om je kleren langer in uitstekende conditie te houden is door de wasmachine minder intensief te gaan gebruiken. Was je kleren op een zo laag mogelijke temperatuur en probeer ze ook zo min mogelijk te wassen. Hete temperaturen kunnen je kleren mogelijk vervormen en prints kunnen vervagen. Heb je nog een oude wasmachine die niet koud kan wassen? Kijk dan voor een wasmachine top 10 hier. Vooral broeken moeten niet te vaak gewassen worden. Vergeet echter niet om wel af en toe een hete was te draaien, zodat er geen oude zeepresten in de wasmachine achter blijven.

Wasmachine

Laat de wasverzachter links liggen

Nu we toch bezig zijn met de wasmachine, laat de wasverzachter maar in de winkel liggen. Of gebruik het alleen voor de handdoeken, want een zachte handdoek na het douchen is wel fijn. Maar voor je kleren is wasverzachter een slecht idee. Je kleren gaan dan wel lekker ruiken, maar ze gaan er ook juist van uitrekken. Het kan zelfs voor extra vlekken in je kleren zorgen.

Maak gebruik van een kledingstomer

Om je kleren wat minder vaak te wassen, maar wel schoon te krijgen kan je ook gebruik maken van een kledingstomer. Een kledingstomer is ook perfect om pluizige en wollen truien mee schoon te maken. Deze willen nog wel eens krimpen in de was, maar je kan je ook weer schoon en fris krijgen met een kledingstomer. Nog niet veel mensen zijn bekend met kledingstomers. Als dat ook geldt voor jou kan je eens kijken naar een kledingstomer test.

Berg je kleren op de juiste manier op

Je zal er niet zo snel aan denken, maar hoe je je kleren opbergt doet ook heel veel met hoe je kleding eruit zal blijven zien. Zo kan je truien, vesten shirts en tops beter opvouwen en in je kast neerleggen, want deze zijn vaak gemaakt van rekbare stoffen en kunnen gaan lubberen als je ze in de kast ophangt. Wat je beter wel kan ophangen in de kast zijn blazers, jasjes en blouses. Deze kleding heeft de eigenschap om snel te gaan kreuken en blijven mooier als je ze ophangt.

Verwijder pluisjes

Iedereen kent het wel. Pluisjes en balletjes die na verloop van tijd om je kleding gaan zitten. Je kleren zien er direct erg oud uit wanneer dit gebeurt. Maar er zijn gelukkig speciale pluis verwijderaars/ontpluisapparaten. Het zijn kleine machines die wat weg hebben van mini scheerapparaten. Je moet bij het gebruik er goed opletten dat je de stof goed strak en recht houd, want anders kan je gaten in je kleren maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons