Kinderkleding shoppen in de sale: waar moet je op letten? 0 523

Kinderkleding shoppen in de sale- waar moet je op letten?

Het is weer hoogzomer en dat betekent dat veel grote winkelketens beginnen met de zomeruitverkoop. De zomercollectie moet langzaam plaats gaan maken voor de wintergarderobe en daarom strooien ze met mooie kortingen en acties. En vooral voor (jonge) ouders is dit een moment waar lang naar is uitgekeken. Iedere ouder zal immers beamen dat kinderen niet alleen groeien als kool, maar ook nog eens in een oogwenk uit hun kleding zijn gegroeid. Telkens nieuwe kleding kopen kan flink wat geld kosten. Door enkel in de sale te shoppen voor kinderkleding, kun je dan ook eenvoudig veel geld besparen. Maar hoe pak je dit precies aan? Waar let je op? Hieronder geven we enkele nuttige tips.

Combineer de sale met leuke kortingscodes

De uitverkoop is natuurlijk het perfecte moment om de garderobe van jouw kindje(s) aan te vullen. Hoewel je hierbij vaak van hoge kortingen profiteert is het mogelijk om nóg meer te besparen. Dit doe je door kortingscodes met de uitverkoop te combineren. Online zijn er verschillende platforms te vinden die wekelijks of maandelijks nieuwe kortingscodes plaatsen. Deze zijn niet alleen voor de nieuwe collecties te gebruiken, maar ook in combinatie met andere kortingen te combineren. Hierdoor loopt jouw financiële voordeel plotseling heel hoog op. Met een kortingscode H&M in de sale steek je jouw kindje geheel in het nieuw tegen een scherpe prijs. Win-win!

Trek de groeicurve door

Vooral voor jonge kinderen is het vaak lastig in te schatten welke maat ze het komende jaar zullen hebben. Gelukkig helpt het consultatiebureau hier een beetje bij. Zij houden bij iedere weging een zogenaamde groeicurve bij. Hierop kan je precies zien welk ‘lijntje’ je kind volgt. De meeste kinderen zullen een lijntje pakken en deze gedurende hun leven volgen. Zo zie je dat het ene kind heel gemiddeld groeit en het andere klein van stuk is of juist extreem lang is. Op basis van die informatie kun je bepalen welke maat jouw kind de komende maanden zal dragen. Wanneer hij of zij het lijntje altijd perfect volgt, geeft dit een goede indicatie van de maat die je uiteindelijk moet kopen.

Goed om te weten: de maten van kinderen zijn vrijwel gelijk aan hun lichaamslengte. Maat 86 voor baby wordt dus gedragen door baby’s van circa 80 tot 86 cm. Wanneer je kindje over de 86 cm gaat, zal deze een maatje verder gaan. Dit geldt tevens voor iedere andere kindermaat. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen op basis van gewicht. Bij een zeer smal kindje zal een kleinere maat op basis van de lengte soms ook passen, terwijl een wat voller kindje soms juist een maat groter nodig heeft. Hou daarom niet alleen rekening met de lengte van je kind, maar ook met zijn of haar gewicht.

Trek de groeicurve door

Ken je merken

Niet alle merken vallen hetzelfde. Zo valt kinderkleding van Zara vaak redelijk klein, terwijl kleding van H&M op maat of zelfs groot valt. Dit is ook afhankelijk van het figuur van je kindje. Door de jaren heen ben je waarschijnlijk goed bekend met de merken die jouw kind goed staan en hoe deze precies vallen. Zo hoef je niet alle sale-items te bekijken, maar kan je direct filteren op de merken die je leuk vindt en die jouw kind goed passen.

Weet je niet precies hoe een bepaald merkje valt? Vraag dan om advies op social media of een forum voor jonge ouders. Er zijn vaak genoeg andere ouders die wel ervaring hebben met het merkje en jou van advies kunnen voorzien. Daarnaast bieden de meeste websites tegenwoordig ook een maattabel aan, waardoor je eenvoudig kunt meten of een kledingstuk bij je kind past en welke maat je dan nodig hebt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons