Comfort en stijl in je eetkamer 0 1051

Comfort en stijl in je eetkamer

Fan van lang tafelen en uitgebreid koffiedrinken of borrelen? Dan is een mooie en prettig eettafel onmisbaar. Je slijt al gauw meer uren aan die eettafel dan je denkt, dus het kiezen van de juiste eettafel moet weloverwogen gebeuren. Is het bij jou tijd voor een nieuwe tafel? Lees dan zeker onderstaande tips! Het aanbod is namelijk enorm, dus kiezen kan lastig zijn.

De juiste afmetingen

Laten we maar bij het begin beginnen, bepaal de grootte van je eettafel. Dit is natuurlijk van meerdere dingen afhankelijk. Je kijkt vanzelfsprekend naar het aantal mensen dat er aan moet kunnen zitten en de grootte van de ruimte waarin de eettafel komt. Maar ook de juiste hoogte is belangrijk. Heb je bijvoorbeeld al eetkamerstoelen? Dan moeten die er natuurlijk wel onder passen. En ook als je een hanglamp hebt is het goed om op te letten dat je tafel niet te hoog wordt en te dicht onder de lamp staat. Je wil niet elke keer je hoofd stoten aan de lamp.

Voor welke vorm ga je?

Ook met de vorm kun je optimaal gebruik maken van een ruimte. Een ronde tafel bijvoorbeeld zal meer ruimte vereisen, maar biedt ook de mogelijkheid om meer mensen een plek te bieden. Een vierkante of rechthoekige is dan qua ruimte weer praktischer. Laat je dus bovenal leiden door de ruimte, maar kijk daarnaast ook zeker naar de esthetische kant. Vind je een ronde tafel mooi, of houd je van een rechthoekige tafel? En hoe staat het bij de rest van je interieur?

Materiaal maakt je tafel af

Het materiaal tot slot is allesbepalend voor de look van je eettafel. Ga je voor een klassieke houten look, of ga je voor een industriële stenen look? En ga je voor licht materiaal, of juist donker? Wil je het over kunnen schilderen, of wil je dezelfde kleur behouden? Allemaal dingen om rekening mee te houden en dan komt daar ook nog bij dat je moet letten op hoe je de tafel gaat gebruiken. Het verschilt natuurlijk per materiaal hoe goed het bestand is tegen vocht- of vetvlekken en ook de stevigheid is belangrijk. Bedenk ook goed wie er in je huis wonen, heb je kleine kinderen dan is een stalen tafelblad met scherpe hoeken een risico. Meer weten over de mogelijkheden, of heb je al een ideaalplaatje in je hoofd? Kijk dan eens tussen de eettafels van Sfeer.nl.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons