Dansschoenen kopen: waar moet je op letten? 0 3153

Dansschoenen kopen- waar moet je op letten?

“Heb ik eigenlijk dansschoenen nodig?” dat is een vraag die direct gesteld wordt als er danslessen genomen worden. Wellicht wil je slechts enkele lessen volgen om zo op de ‘eerste dans’ van jullie bruiloft voorbereid te zijn of ligt jouw passie bij dansen en wil je er nu eindelijk iets mee doen. Wat de reden van jouw dansavontuur ook mag zijn, het is wel belangrijk om te weten of dansschoenen verplicht zijn en of het de moeite waard is om deze aan te schaffen. Als jouw nieuwe hobby immers niet blijkt te zijn wat je ervan had verwacht, zal het zonde zijn als je hier al enorm veel geld in hebt geïnvesteerd.

Dansschoenen kopen: waar moet je op letten?

Verbazingwekkende cijfers

Laten we eerst de volgende vraag beantwoorden: “zijn dansschoenen echt noodzakelijk?” Op sommige dansscholen wel. Daar kunnen ze het zelfs verplicht stellen. Daarnaast zijn de cijfers verbazingwekkend. Zo danst maar liefst 85% van alle dansers op dansschoenen in hun eerste jaar. De jaren die daarop volgen blijft dit percentage stijgen. Hierbij geldt dat 70% van die 85% vrouw is! Heren maken zich over het algemeen minder druk over het uiterlijk van hun schoenen en kiezen eerder voor danssneakers. Vrouwen besteden er echter vaak meer tijd aan. Bovendien moet je, indien je ooit aan een danswedstrijd wilt deelnemen, wel over de vaardigheid beschikken om op deze schoenen te kunnen dansen. Genoeg redenen dus om toch de aanschaf van dansschoenen te overwegen! Maar waar let je dan op?

Met of zonder hak dansen?

Alhoewel je misschien ook graag van danssneakers gebruik maakt, zien jouw pasjes er op hakken toch veel mooier en sierlijker uit. Als je dus geen last van zwakke enkels en knieën hebt, kunnen we de aanschaf van hakken enkel aanmoedigen. Bouw het echter wel rustig op, zeker als je al weinig op hakken loopt in het dagelijks leven. Begin daarom eerst met een hakje van maximaal 3 cm en als dat goed gaat kan je weer naar een wat hogere hak gaan kijken.

met of zonder hak dansschoen

Wenperiode

Als je voor het eerst dansschoenen draagt is het belangrijk dat je je voeten tijd gunt om hieraan te wennen. Je kunt niet verwachten dat het direct soepeltjes verloopt. Waarschijnlijk zullen de eerste weken best moeilijk zijn en kan je aardig wat last van je voeten krijgen. Net zoals met andere schoenen is uitlopen, of in dit geval ‘uitdansen’, noodzakelijk. Wissel daarom gerust tijdens een dansavond van schoenen of doe ook af en toe wat pasjes op blote voeten. Je voeten wennen er vanzelf aan en dan zal je merken dat de pijn verdwijnt!

Koop direct meerdere paren

Heb je eindelijk dé perfecte dansschoenen bij JJ’s House gevonden? Koop dan direct meerdere paren van hetzelfde model. Een model die naadloos aansluit en jou het gevoel geeft op wolkjes te dansen is zeldzaam. Vaak veranderen winkels snel van assortiment en kan het heel goed zijn dat jouw geliefde schoenen over enkele maanden alweer verdwenen zijn. Ben jij zeer te spreken over jouw huidige schoenen? Schaf dan direct een paar extra paren aan. Zo voorkom je een nieuwe zoektocht en geniet je voorlopig van heerlijke dansschoenen!

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons