Wat gaat er gebeuren met Boohoo nu John Lyttle de CEO wordt 0 1185

Wat gaat er gebeuren met Boohoo nu John Lyttle de CEO wordt

Boohoo Group Plc heeft bevestigd dat John Lyttle in dienst is getreden als Chief Executive Officer. Lyttle treedt toe tot Boohoo na een ambtstermijn van acht jaar als chief operating officer van Primark Stores Limited, een divisie van Associated British Foods plc. Boohoo had aangekondigd dat hij in september 2018 de overgang van CEO en Lyttle’s benoeming in de functie had aangekondigd.

Het bedrijf voegde eraan toe dat zijn benoeming een belangrijk onderdeel is van de strategie van de groep om zich te positioneren voor de volgende fase van haar groei en valt samen met Mahmud Kamani en Carol Kane, die voorheen beide hoofddirecteuren waren en respectievelijk de rol van Group Executive Chairman en Group Co-Founder en Executive Director op zich namen.

In een verrassende stap heeft Boohoo Group een nieuwe CEO aangekondigd met de huidige co-CEO Carol Kane die zich terugtrekt in het kader van een herschikking van de raad van bestuur. Maar Kane zal sterk betrokken blijven bij het bedrijf en een nieuwe rol op zich nemen.

Boohoo.com

Maar wat bijzonder interessant is, is waar haar opvolger vandaan komt. De nieuwe chief executive John Lyttle treedt toe van Primark, wat betekent dat hij van een gigantische snelle modeoperatie overgaat naar een andere snelle mode-leider, maar hij gaat ook over van een bedrijf dat geen online retail activiteiten heeft naar een bedrijf dat alleen online is. Dat is een grote stap zowel voor Lyttle als voor Boohoo, die de merken Boohoo, Boohooman, PrettyLittleThing en Nasty Gal bezit.

Boohoo zei dat tijdens zijn ambtstermijn van acht jaar in Primark, de omzet is gegroeid met 158% tot meer dan £7bn en de operationele winst is gegroeid met 116% tot £735m (tot het jaar geëindigd 16 September 2017). Zijn eerdere carrière omvatte hogere functies bij Matalan en de Arcadia Group.

Het bedrijf zei ook dat zijn benoeming “een belangrijk onderdeel is van de positionering van de groep voor de volgende groeifase en gepaard zal gaan met een aantal veranderingen in de bestaande hoofdbestuursfuncties, die allemaal bedoeld zijn om de reis van de groep door zijn verdere internationale expansie te ondersteunen”.

Mahmud Kamani, momenteel mede-CEO, zal volgend jaar uitvoerend voorzitter worden met zijn focus en verantwoordelijkheden om “meer te evolueren naar de strategische richting op lange termijn voor de Boohoo groep en weg van de dagelijkse leiding van de onderneming”.

Carol Kane blijft in de hoofddirectie in een uitvoerende rol en zal vanaf maart volgend jaar de titel van mede-oprichter en uitvoerend directeur van de groep op zich nemen. Zij “zal de visie voor de creativiteit van de groep en de multi-brandstrategie blijven leiden, gericht op de positionering van de merken van de groep en het toezicht op de ontwikkeling van het productaanbod”. De huidige niet-uitvoerende voorzitter Peter Williams zal volgend jaar terugtreden omdat alle veranderingen plaatsvinden.

In een gezamenlijke verklaring hebben de twee huidige CEO’s gewezen op het belang van het aantrekken van een sterke kandidaat zoals Lyttle en hebben ze gezegd dat ze “ervan overtuigd zijn dat hij over de nodige vaardigheden beschikt om de groep aan te vullen met wat we al hebben en de groep naar de volgende groeifase te brengen. We blijven allebei volledig toegewijd aan het bedrijf en zullen zorgen voor een zorgvuldige en zorgvuldige overdracht”.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons