Zo heeft u geen last meer van overmatig zwetende oksels 0 981

Zo heeft u geen last meer van overmatig zwetende oksels

Als u bent begonnen met het lezen van deze blog dan kunt u zich waarschijnlijk wel in de volgende situatie wel herkennen: het is warmer weer of u bent erg zenuwachtig en uw oksels beginnen enorm te zweten. Dit kan best irritant zijn en u kunt er onzeker over worden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en dit overmatig zweten van de oksels kunt u tegengaan. Wij geven u tips over hoe u dit zweten vermindert. Zo heeft u straks geen last meer van overmatig zwetende oksels!

Tip 1: Houdt uw oksels schoon

Wanneer u last heeft van erge zweetoksels, is het een aanrader om goed op uw hygiëne te letten. Vuil en bacteriën zijn namelijk de dingen die ervoor zorgen dat uw oksels gaan zweten. Eigenlijk is zweet geurloos, maar al die bacteriën zorgen voor een onaangename geur. Het helpt ook om regelmatig uw oksels te scheren en ze redelijk haarvrij te houden. Op deze manier hebben het vuil en de bacteriën minder houvast en kunnen deze zich niet zo makkelijk nestelen in uw oksels. Gebruik daarbij ook dagelijks of meerdere malen per dag een anti-transpirant. Deze gaat, net zoals de naam zegt, transpireren tegen. Zo bent u voor een tijdje  weer beschermd!

Tip 2: Let op uw voeding

Het vermijden van een aantal soorten voedsel kan ervoor zorgen dat uw zweetproductie wordt verminderd. Pittig en erg gekruid eten is een voorbeeld van voedsel dat u beter niet kan eten als u erg veel zweet. Hetzelfde geldt voor het drinken van cafeïne en alcohol. Ook veranderingen in uw levensstijl kunnen een invloed hebben op uw zweetproductie. Als u veel rookt is de kans ook groot dat u meer last heeft van zweten. Dit komt door de nicotine die in uw lichaam komt als u rookt. 

Tip 3: Laat u behandelen

Doet u er al alles aan om het zweten zoveel mogelijk te verminderen, maar blijft u overmatig zweten? Dan is het misschien tijd om u professioneel te laten behandelen. U kunt hiervoor een dermatoloog inschakelen die gespecialiseerd is in zweten. Marco van Coevorden is zo’n dermatoloog. Er zijn verschillende soorten behandelingen die kunnen worden gedaan om het overmatig zweten te verhelpen. Een van deze behandelingen is de MiraDry behandeling. Dit is een behandeling die u permanent van het overmatig zweten af helpt. Het miraDry systeem geeft in doses warmte af door middel van elektromagnetische energie. Deze warmte dringt op de plekken van de zweetklieren tot diep in de huid door en schakelt deze voor altijd uit. De behandeling is nagenoeg pijnloos en daarnaast is de herstelperiode minimaal. Laat u informeren over de mogelijkheden. Marco van Coevorden helpt u graag van uw zweetprobleem af!

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons