Hoe vind je herenkleding voor een maatje minder? 0 628

Hoe vind je herenkleding voor een maatje minder?

Het nieuwe seizoen is weer aangebroken. Dat betekent dat de warmere kleding weer uit de kast getrokken mag worden. Toch vinden de meeste mensen het leuk om hier een kleine update aan te geven. Als je een reguliere maat hebt is dit niet zo’n uitdaging. Maar als je een kleinere of grotere maat nodig hebt kan dit knap lastig worden. Bij dameskleding is het al een tijdje bekend dat we geen one size fits all zijn. Ook dames met een verticale beperking (de kleine dames onder ons) hebben tegenwoordig genoeg om uit te kiezen. Door bijvoorbeeld smallere maten en korte broekspijpen. Toch is dit probleem niet alleen beperkt tot vrouwen. Er zijn namelijk  kleine/smalle heren waarvoor het nog steeds lastig kan zijn iets passends te vinden. In dit artikel geven we de kleine heer een aantal tips en tricks om zo modieuze herenkleding voor aankomend seizoen uit te zoeken.

Let goed op lengtematen

Klinkt erg logisch, maar toch wordt er vaak overheen gekeken. Ook ligt het aan de winkel waar je bent, maar de meeste herenbroeken hebben 2 maten. De lengtemaat en de breedtemaat. Ze kunnen aangegeven worden als bijvoorbeeld 30/32 of 34/30.

Het eerste getal is de breedtemaat en het tweede getal is de lengtemaat. Heb je een maat 30/32 aan maar zit de broek nog te los? Probeer dan eens 28/32. Zo blijft de lengte van de broek gelijk maar zit het meer aangesloten. kijk eerst eens op internet of informeer bij de winkel vanaf welke maten ze gaan. Dan weet je waar je kan beginnen.

Let goed op lengtematen

Gelukkig bestaat de kleermaker nog

Is het je toch niet gelukt om een broek te vinden in de juiste lengte? Dan kan je de broekspijpen bij een kleermaker laten innemen. Mocht je hier niet de tijd voor hebben dan is er nog de eeuwenoude truc van het oprollen. Tegenwoordig is je broek oprollen meer een stijlkeuze dan functioneel, dus niemand die het opvalt als je je pijpen op zou rollen.

Een warm wasje draaien

Bij shirts kan het vaak al helpen ze heet te wassen. Zeker als je het shirt net hebt gekocht. Dan willen kleren nog wel eens krimpen in de was. Maak hier ook vooral gebruik van. Niet elk materiaal is hier geschikt voor. Natuurlijke materialen zoals katoen of wol zijn hier het meest geschikt voor. Het kan best spannend zijn al je kleren aan hun lot over te laten in de wasmachine. Dus probeer het eerst met 1-2 oude kledingstukken waar je minder gehecht aan bent. Mocht het toch mis gaan heb je niks verloren.

Bezoek eens de kinderafdeling

Beschik je over een erg afwijkende maat? Kijk dan eens bij de kinderafdeling. Kinderkleding heeft vaak een smallere pasvorm waardoor het beter bij je aangesloten zit. Bij kinderkleding hoef je niet meteen te denken aan glitters en cartoons als print. Tegenwoordig kan kinderkleding net zo serieus zijn als dat van volwassenen. Zeker de moeite waard om daar even rond te snuffelen. Plus het kost vaak ook minder, wat wil je nog meer?

 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons