Kledingtrends die doorzetten in 2020 0 998

Kledingtrends die doorzetten in 2020

Kledingtrends kunnen elk jaar verschillen. Sommigen zijn echter elk jaar wel trendy. In dit artikel worden juist die trends benadrukt. Verandering is vaak positief en vernieuwend maar soms lastig voor elkaar te krijgen. Zo ook bij onderstaande kledingtrends. De stijlen zijn al bekend en het is lastig om er verandering in te brengen. Fel neon valt te combineren met elkaar, hoe meer hoe beter in 2020. Maar deze trend is al eerder te zien geweest. Daarnaast hebben we het bedrukken van kleding waarmee eigenlijk niks anders bedoeld wordt dan wat er staat: het bedrukken van kleding. En als laatste de jas die áltijd goed is: de trenchcoat.

Fel Neon

Feloranje, fluor roze, fel blauw en knal geel. Allemaal voorbeelden van kleuren die dit jaar terugkomen. In 2019 was het al een tred maar het komt nu terug in 2020. Niet alleen in 2019 was het een trend. Ook jaren geleden was het helemaal hip. Toen is het even rustig gebleven onder de neonkleding. De lente/zomershows van 2020 zijn weer begonnen en de neonkleuren zijn niet aan te slepen. Haal die grijze en donkere winterkleuren maar uit je kast en ruil ze om met de nieuwe neon trend van deze zomer. Zelfs een klein neon artikel is al voldoende.

Bedrukken

Een trend die ook altijd terugkomt is het bedrukken van kleding. Op die manier heb je eigenlijk altijd een uniek kledingstuk. Of het nou is ter promotie van merken of bedrijven of gewoon voor jezelf. Dat gebeurt op dit moment nog grotendeels – volgens recent onderzoek zo’n 70% – met analoge technieken, zoals zeefdruk.  Veel webwinkels zijn ook begonnen met de verkoop van bedrukte kleding. De concurrentie op deze markt is dus groot. Bedrukte kleding-items vormen, met bijna een derde van het totaal, het grootste marktsegment, met in 2016 alleen al in Europa een verkoopwaarde van 11,4 miljard euro. Veel van deze items worden, vaak in grote hoeveelheden en tegen lage stuksprijzen, geproduceerd in Azië. Goedkope productie dus! Daarom is kleding bedrukken ook zo populair.

Lange trenchcoats

Dan de meest chique onder de regenjassen: de trenchcoat. Deze waterdichte, lange jas geeft jouw outfit een klassieke touch en houdt je bovendien droog. De trenchcoat kent een rijke geschiedenis. In de oorlog diende hij vooral als praktisch kledingstuk. Hij werd in de loopgraven gedragen. De loopgraven werden trenches genoemd, vandaar de naam. Trenchcoats heeft namelijk veel handige opbergmogelijkheden en flappen waar dingen aan konden worden gehangen. Dit jaar is hij weer te zien op de catwalk.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons