Schoenen kopen, de do’s en de don’ts 0 1677

Schoenen kopen mannen

Sommige vinden het helemaal geweldig om te shoppen voor nieuwe schoenen en anderen hebben er een gruwelijke hekel aan. Uiteraard maakt het eigenlijk niet uit wat jij precies vindt van het shoppen voor schoenen. Het belangrijkste is dat we ze ook daadwerkelijk nodig hebben en dat het shoppen vanzelfsprekend moet zijn. De mensen die niet houden van shoppen voor schoenen spreken er al gauw over dat ze urenlang bezig zijn met het vinden van de perfecte schoenen en vervolgens thuis er achter komen dat ze na enkele uren al aan het knellen zijn. Dat moet toch beter kunnen! In dit artikel vertellen we de do’s en don’ts bij het kopen van schoenen.

De do’s van schoenen kopen

De volgende dingen kun je beter WEL doen bij het kopen van schoenen:

  • Enkele rondjes in de winkel lopen op de nieuwe schoenen. Pas als je een tijdje gelopen hebt weet je of deze daadwerkelijk goed zitten.
  • Merkschoenen kopen in speciaalzaken. Als je bijvoorbeeld Van Bommel schoenen koopt is het belangrijk dat je advies krijgt over de pasvorm die past bij jouw voeten en de maat die je nodig hebt.
  • Allebei de schoenen passen. Veel mensen maken de fout om enkel de linkse of de rechtse schoen te passen. Dit geeft echter geen reëel beeld van hoe de schoenen daadwerkelijk zitten. Je ene voet kan namelijk groter of breder zijn dan de andere voet. Zorg er dan ook voor dat je altijd beiden schoenen past en loop hier een rondje op om te voelen of ze goed zitten.
  • Bij online schoenen kopen is het belangrijk dat je eerst kijkt of het mogelijk is om gratis te retourneren. Als dit het geval is, raden wij aan om meerdere maten te bestellen. Zo weet je precies welke maat het beste past.

Van Bommel herenschoenen

De don’ts van schoenen kopen

De volgende dingen kun je beter NIET doen bij het kopen van schoenen:

  • Er vanuit gaan dat je altijd dezelfde maat nodig hebt. Sommige mensen denken dat ze bij elk paar schoenen dezelfde maat hebben. Dit is echter niet altijd het geval. Zowel de pasvorm als de maten van het merk zelf kunnen enorm verschillen. Als je normaal op goedkope sneakers loopt en nu Floris van Bommel schoenen wilt kopen is de kans groot dat je een heel andere maat nodig hebt dan normaal. Pas daarom voor de zekerheid altijd meerdere maten.
  • Enkel kijken naar de prijs. Sommige mensen vinden de prijs belangrijker dan de kwaliteit van hun schoenen. ‘Dan koop ik toch wat sneller een ander paar als deze versleten zijn?’, is een veelgehoord argument van voorstanders van deze stelling. De ontwikkeling van je voeten is echter niet iets waar je licht over moet denken. Als het goed is blijven deze je hele leven in ontwikkeling en zullen goede schoenen bijdragen aan een betere lichaamshouding en het verminderen van spier- en gewrichtspijn.
  • Tweedehands schoenen kopen. Uiteraard is het in sommige gevallen mogelijk om tweedehands schoenen te kopen. Hierbij denken we vooral aan schoenen die nieuw gekocht zijn en doorverkocht worden met een specifieke reden. Het is echter niet aan te raden om gebruikte tweedehands schoenen te kopen. De stand van iemand zijn voeten kan de pasvorm van de schoen veranderen. Dit zorgt er al gauw voor dat jouw voet in een verkeerde positie wordt gedwongen en dat kan fysieke problemen opleveren. Als je toch tweedehands wilt kopen is het belangrijk om deze altijd bij de verkoper thuis te passen. Zo weet je zeker of de schoenen goed lopen en wat de staat van de schoenen is.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons