De voordelen van een minimalistische kledingkast 0 570

De voordelen van een minimalistische kledingkast

Sta jij ook regelmatig geïrriteerd voor je kledingkast? Voor je hangen ontzettend veel kledingstukken die je ooit zo mooi vond. En toch heb je het idee dat er iets mist. Dat je eigenlijk niets leuks hebt om aan te trekken. Troost je, je bent zeker niet alleen. De gemiddelde vrouw geeft enorm veel geld uit aan kleding, maar heeft nog altijd het idee dat ze niet genoeg hebben. Dit heeft verschillende oorzaken.

Op de eerste plaats zien we dat de ontwikkelingen in de modewereld nooit stilstaan. Hierdoor zullen de ware fashionista’s altijd aangetrokken worden tot nieuwe kleding. Tegelijkertijd zorgt het regelmatig updaten van je kledingkast ook voor een overdaad aan mogelijkheden. Te veel mogelijkheden. Waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is dan ook veel te zeggen voor een minimalistische kledingkast. Maar hoe pak je dat aan? Wat zijn de voordelen? En hoe zorg je ervoor dat je niet iedere dag in dezelfde outfit loopt? In dit artikel vind je een aantal slimme & praktische tips.

Voordelen op een rijtje

Het is toch alleen maar ontzettend handig om heel veel verschillende soorten kledingstukken in je kast te hebben? Een minimalistische kleding is toch hartstikke saai? Natuurlijk niet! Een minimalistische kledingkast heeft enorm veel voordelen. Wij zetten ze op een rijtje.

  • Je bespaart ongelooflijk veel tijd met het vinden van de juiste outfit. Sommige vrouwen staan ’s avonds uren voor hun kast omdat ze maar geen geschikte outfit kunnen vinden. Als je over een minimalistische kledingkast beschikt, kan je veel gemakkelijker het overzicht bewaren. Ga je vandaag lekker online spelletjes spelen via flashplay.nl en blijf je fijn thuis? Kies dan voor een comfy outfit. Ga je erop uit? Dan mag je best wel een beetje uitpakken. Met een maximum van 10 outfits in je kast is de keuze snel gemaakt!
  • Je geniet meer van alle kledingstukken. Vaak beschikt men over zoveel verschillende kleding dat ze niet alles meer even goed waarderen. Door meer orde in je kledingkast te brengen, begin je alle items beter te waarderen. Iets kopen gebeurt nog zelden in een opwelling.
  • Je wordt creatiever met het combineren van kledingstukken. Als je slechts weinig hebt om mee te werken, zal je merken dat je combinaties maakt waar je anders nooit aan gedacht zou hebben. Dat levert verrassende resultaten op. Haal de fashionista in je naar boven en geniet van het resultaat!

Voordelen op een rijtje

Opruimen maar!

Ben je overtuigd van de voordelen? Dan is het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan. Je begint natuurlijk met opruimen. Onderzoek je kledingkast en bekijk welke items nooit gedragen worden, niet meer goed passen of gewoon niet meer jouw smaak zijn. Geef kledingstukken weg of verkoop ze, zodat je eenvoudig meer ruimte in je kast creëert. Probeer ongeveer 10 complete outfits in je kast te bewaren. Dat is een prima uitgangspunt voor de minimalistische kledingkast.

Iedere dag dezelfde outfit dragen?

Sommige vrouwen krijgen al de kriebels bij het idee dat ze iedere dag dezelfde outfit moeten dragen. Bij een minimalistische kledingkast is dit echter helemaal niet nodig. Juist door je kast te minimaliseren zorg je voor meer creativiteit in jouw kledingstijl. Maak bijzondere combinaties, kies voor sprekende accessoires en schoenen en je zal zien dat je iedere dag weer anders en trendy de deur uit gaat. Minimalisme is hot! Doe jij ook mee?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons