Het groene alternatief voor jouw witte ondergoed 0 582

Het groene alternatief voor jouw witte ondergoed

Duurzaamheid, je ontkomt er niet aan. Vandaag de dag moet je 2 keer nadenken over de daden die je verricht: ben ik wel verantwoord bezig? Niet alleen voor jezelf maar ook voor je omgeving, het milieu, de wereld. Je ziet alsmaar meer creatieve versies van bestaande producten. Zo verdwijnen de plastic wegwerp bordjes en rietjes, wordt vintage kleding gepromoot en brengen we oude spullen naar de kringloopwinkel. Tegenwoordig is er ook een optie voor het uitkiezen van duurzame kleding en ondergoed en daarvoor hoef je niet perse naar je plaatselijke kringloop. 

Ondergoed van bamboe?

Ja, het kan: een duurzame variant van je ondergoed. Jouw ondergoed wordt vaak gemaakt van katoen. Bij dit proces wordt veel water en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Onnodig als je weet dat er een alternatief te vinden is. En dan hebben we het niet alleen over ondergoed en sokken, ook zijn er Bamboo shirts te verkrijgen. 

Bamboe, zit dat wel lekker? 

Je moet misschien even aan wennen aan het idee, kleding van bamboe. Toch zal het je verbazen hoe fijn dit materiaal is om te dragen. Het is zijdezacht. Je kunt het vergelijken met materialen als linnen en cashmere. Ondanks dat deze stof lekker zacht aanvoelt, is deze sterk en kreukt het niet en overleeft net zo goed al je wasbeurten. Ook hoef je niet bang te zijn om huidirritaties te krijgen van dit materiaal: bamboe is namelijk hypoallergeen. Win, win!

Bamboe, zit dat wel lekker? 

Nog niet overtuigd? 

Wanneer we bamboe vergelijken met katoen waarmee je kleding vaak van gemaakt is, zien we dat katoen vele malen meer water verbruikt dan bamboe. Bamboe heeft voldoende aan natuurlijke regenval terwijl katoen zeker 2,6% van het wereldwijde watergebruik nodig heeft.  Voor 1 kilo kleding is er bij katoen 10.000 liter water nodig en bij bamboe slecht 1000 liter! Daarnaast zijn er bij de bewerking van bamboe geen bestrijdingsmiddelen nodig. Een duurzame keuze dus om voor bamboe te gaan. 

Er zijn genoeg redenen om je gebruikelijke keuze voor katoenen kleding en ondergoed te switchen naar duurzaam ondergoed, sokken en shirts. Niet alleen omdat je ze zelf zo fijn vindt maar ook omdat je om de wereld geeft. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons