3 handige opbergtips voor een kleine slaapkamer 0 594

3 handige opbergtips voor een kleine slaapkamer

Ruimtegebrek. Iedere vrouw heeft hier wel eens mee te maken. Hoewel het kopen van nieuwe schoenen, tassen, accessoires en kleding je grootste hobby is, moeten deze spullen natuurlijk ook netjes opgeborgen worden. Daar ligt echter vaak de grootste uitdaging. Je moet er blijkbaar wel wat voor over hebben om er iedere dag fashionable bij te lopen. De meeste vrouwen kiezen ervoor om al hun fashion items in de slaapkamer op te bergen, maar hoe doe je dat als je over een kleine slaapkamer beschikt?   

We zijn helaas niet allemaal gezegend met een grote slaapkamer. Hierdoor is het opbergen van al jouw fashion items niet gemakkelijk. Betekent dit dat je slaapkamer er altijd maar een beetje rommelig en sfeerloos uit moet zien? Natuurlijk niet! Er zijn verschillende opbergmogelijkheden beschikbaar, ook voor een kleine slaapkamer. Hieronder volgen 3 handige opbergtips.

Bekijk eerst hoeveel ruimte je nodig hebt

Voordat je met de tips aan de slag kunt gaan is het eerst belangrijk om de benodigde ruimte te onderzoeken. Denk hierbij niet aan de hoeveelheid kleding, schoenen en accessoires die je kwijt wilt kunnen, maar ook bijvoorbeeld aan beddengoed. Een dekbedovertrek 200 x 200 lijkt misschien weinig ruimte in beslag te nemen, maar aangezien je al gauw over drie of meerdere exemplaren beschikt zal dit toch de nodige ruimte gaan vragen. Houd hier daarom ook rekening mee als je opbergmogelijkheden gaat creëren.

Maak tevens een overzichtelijke indeling van de beschikbare ruimte. Een te kleine ruimte kan al snel voor inrichtingsproblemen zorgen. Dit betekent gelukkig niet dat het onmogelijk is. Het wordt enkel puzzelen geblazen!

1.    Kies voor multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn essentieel in kleine ruimtes. Deze kunnen meerdere functies vervullen, terwijl ze even veel ruimte als een gewoon meubelstuk in beslag zullen nemen. Zo bespaar je dus niet alleen veel ruimte, maar geniet je dus eigenlijk van meerdere meubels in één. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bed met opberglades aan de onderkant? Deze zijn vrijwel onzichtbaar en bieden jou de mogelijkheid om een extra dekbed, schoenen of seizoensgebonden accessoires veilig en onzichtbaar op te bergen.

2.    Opbergmogelijkheden onder een schuin dak

Beschikt jouw slaapkamer over een schuin dak? Dan weet je waarschijnlijk maar al te goed hoe onpraktisch dit kan zijn. Het lukt vrijwel niet om rechtop te staan onder dit gedeelte, laat staan dat je hier nog een kast plaatst. Gelukkig zijn er veel verschillende opbergmogelijkheden voor schuine daken verkrijgbaar. Bovendien kan je ook zelf iets maken. Koop een aantal losse planken en creëer, als je handig bent, zelf een hang- en leggedeelte. Je kunt vervolgens ook nog eenvoudig op maat gemaakte schuifdeuren monteren, zodat je je garderobe aan het zicht kunt onttrekken. Ideaal voor een opgeruimde en sfeervolle slaapkamer.

3.    Werk de hoogte in

Vaak vergeet men de hoogte van de slaapkamer optimaal te gebruiken. Dit terwijl juist hier veel opbergmogelijkheden te halen zijn. Gebruik daarom de gehele hoogte van de ruimte. Ben je bang dat je zo niet bij al je spullen kan? Leg dan de dingen die je het minst of slechts op bepaalde momenten in het jaar gebruikt bovenin en werk naar onder, waar juist de meest gebruikte items worden uitgestald.

Als je het goed doet, beschik je binnen mum van tijd over voldoende opbergmogelijkheden. Dus trek jouw sfeervolle donzen dekbed nog eens strak over het bed, schaf een aantal sfeervolle accessoires aan en geniet van de opgeruimde en trendy uitstraling van jouw slaapkamer!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons