4 tips voor een bikini body deze zomer! 0 698

4 tips voor een bikini body deze zomer!

Het weer slaat langzaam om. De dagen worden langer, het zonnetje laat zich steeds vaker zien en de temperatuur stijgt. Veel vrouwen kunnen niet wachten tot het eindelijk zomer is. Toch is niet iedereen even blij met de verandering van het weer. Zoals ieder jaar hadden ze het goede voornemen om met een prachtige bikini body over de stranden te paraderen. Het voorjaar is inmiddels al van start gegaan en toch heb je die extra winterkilo’s nog niet van je afgeschud.

De winter verleent zich dan ook tot een makkelijke maaltijd, wat snacken op de bank of gewoon heerlijk op de bank duiken met een kop chocolademelk. Optimaal genieten van alle gezelligheid die dit seizoen te bieden heeft dus, maar minder goed voor het overtollige vet. Troost je, het is namelijk nog zeker niet te laat om aan jouw bikini body te werken. Met de volgende 4 tips bereik jij jouw goals!

1.    Stel je doelen bij

Veel vrouwen zijn nog steeds van mening dat je graatmager moet zijn om in een bikini te mogen lopen. Als je dit denkt is het belangrijk om je doelen snel bij te stellen. De meeste mensen vinden het juist veel aantrekkelijker als iemand haar curves laat zien. Het is belangrijk dat jij je lekker in je vel voelt. Crashdiëten is dan ook helemaal niet nodig. Er is niets om je voor te schamen als jij je maar tevreden voelt.

Stel jezelf daarom eerst de vraag wat je precies wilt bereiken. Doe het nooit voor een ander of wat op dat moment ‘in de mode’ is. Doe het voor jou. Wat gaan we eten vanavond hoeft echt geen lastige vraag te zijn. Gezond eten en sporten is voldoende om jouw goals te behalen. Een modellenlichaam is niet nodig.

2.    Drink meer water

Drink je wel voldoende? Het lichaam vindt het lastig om onderscheid tussen honger en dorst te maken. Wanneer je niet voldoende drinkt kan je dus hongersignalen krijgen en daardoor meer gaan snoepen. Dit kan je eenvoudig voorkomen door minimaal 1,5 tot 2 liter water of thee per dag te drinken. Probeer calorierijke drankjes zoveel mogelijk te beperken.

Weet je niet zeker of je voldoende drinkt? Let dan op de kleur van je urine. Bij een donkere kleur weet je dat het lichaam onvoldoende vocht binnen krijgt. Lichte urine is een goede indicatie van de juiste vochtbalans.

3.    Eet minder suiker en snelle koolhydraten

Dit is een tip die bijna onmiddellijk resultaat kan geven. Gedurende de wintermaanden proppen we ons vaak vol met allemaal lekkers. Genieten, dat zeker, maar niet de juiste oplossing als je wat extra kilo’s kwijt wilt raken. Probeer daarom je snoepmomenten tot het minimum te beperken en kies voor alternatieven met minder suikers en snelle koolhydraten. Dit betekent natuurlijk niet dat eten bestellen in Amsterdam nooit meer mogelijk is of dat je ieder chocolaatje af moet slaan. Dit houd je simpelweg niet vol. Plan daarom iedere twee weken een cheatmomentje in, waarbij je eet wat je lekker vindt. Overdrijf niet, anders is al het harde werken voor niets geweest!

4.    De juiste bikini

Er zijn nog te veel mensen die een verkeerde bikini dragen. Kies daarom voor een bikini die jouw lichaam mooi uit doet laten komen. Wurm je niet in een bikini die eigenlijk te klein is, maar kies voor de maat die bij jou past. Zo ziet het er direct een stuk mooier uit en heb je echt geen modellenlichaam nodig om over de stranden te paraderen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons