3 goede redenen waarom kwalitatieve bedrijfskleding onmisbaar is 0 490

kwalitatieve bedrijfskleding

Bedrijfskleding mag in veel bedrijfstakken niet ontbreken. Naast dat de kleding natuurlijk prettig moet zitten, is dat natuurlijk niet hun enige functie. Zo wordt deze kleding ook gebruikt om extra bescherming te beiden. In sommige beroepen is dit zelfs van levensbelang. Denk bijvoorbeeld aan mensen die in de bouw werkzaam zijn en veiligheidskleding dragen. De juiste kleding kan in dit geval het verschil tussen leven en dood betekenen. Per sector dient bedrijfskleding aan bepaalde normen te voldoen. In sommige sectoren worden er zeer strenge eisen gesteld. Daarom is het verstandig om eerst de algemene voorwaarden in jullie CAO te controleren. Zo weet je zeker dat de bedrijfskleding aan alle voorwaarden voldoet.

Ben jij benieuwd waarom kwalitatieve bedrijfskleding in vrijwel alle bedrijfstakken onmisbaar is? Wij zetten de 3 belangrijkste redenen voor jou op een rijtje!

1.         Genoeg bewegingsvrijheid

In veel bedrijfstakken is het belangrijk dat er voldoende bewegingsvrijheid is om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Denk maar eens aan zorgverleners. Zij moeten veel handelingen verrichten waarbij het onhandig kan zijn als kleding te strak valt. Zeker bij de schouders en oksels is het belangrijk dat er voldoende bewegingsvrijheid is. Helaas zien we dat dit bij alledaagse kleding vaak niet mogelijk is. In dat geval komt bedrijfskleding prima van pas.

zorgverleners

2.         Veiligheid

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: veiligheid gaat boven alles! Ieder jaar gebeuren er nog steeds werk gerelateerde ongelukken. Vaak hadden deze voorkomen kunnen worden als de juiste maatregelen waren getroffen. Daarom is niet alleen een veilige werkplaats van essentieel belang, maar ook de juiste bedrijfskleding. Zeker in bouwsectoren kan veiligheidskleding het verschil tussen leven en dood maken. Ook wanneer er met elektrostatische lading of vloeibare chemicaliën wordt gewerkt is geschikte bedrijfskleding van levensbelang.

3.         Naamsbekendheid

Ook in de horeca of in de detailhandel is bedrijfskleding van essentieel belang. Maar waarom eigenlijk? Als serveerster of winkelmedewerker werk je immers doorgaans niet met gevaarlijke stoffen. Bedenk echter ook dat bedrijfskleding nog een andere functie hebben. Zij zijn het visitekaartje voor jouw bedrijf. Door al het personeel in dezelfde kleding te hullen, is het voor buitenstaanders veel eenvoudiger te zien wie er bij het bedrijf horen en wie niet. Bovendien zorgt het bekende logo voor naamsbekendheid. Onbewust slaan mensen dit logo op en zullen ze deze sneller herkennen als ze deze ergens voorbij zien komen.

Indien je bedrijfskleding als visitekaartje voor je bedrijf gebruikt is het wel belangrijk dat je op een aantal zaken let. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle kleding op elkaar afgestemd is en het personeel er netjes en verzorgd bijloopt. Daarnaast mag de kleding niet te strak of te wijd zijn. Daarom is het verstandig om op de maatrange van de kleding te letten. Iedereen heeft immers een andere bouw en ook voor wat forsere dames en heren moet de kleding als gegoten zitten. Let tenslotte ook nog op de stofkwaliteit. Wanneer je kiest voor goedkopere bedrijfskleding is de kans groot dat de materialen snel verwassen raken of het logo onherkenbaar. Zonde, want goede bedrijfskleding kan veel doen voor het imago van je bedrijf. Investeren in bedrijfskleding loont!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons