Tips bij het kopen van een kwalitatief horloge 0 925

Tips bij het kopen van een kwalitatief horloge

Een mooi horloge is een musthave voor iedere outfit. De afgelopen jaren is de functie van het horloge enorm veranderd. Waar deze voorheen vooral uit praktische doeleinden werd gebruikt, heeft deze tegenwoordig juist een decoratieve functie gekregen. Dit heeft vooral met de digitalisering van ons land te maken. Als we de tijd willen weten, wenden we ons immers sneller tot onze smartphone dan dat we op een uurwerk gaan zitten staren. Waarom blijft het horloge dan toch zo enorm populair? Omdat de uitstraling natuurlijk met geen pen te beschrijven is. Een horloge is een eyecatcher voor om je pols, onmisbaar om een statement te maken!

Ben jij van plan om binnenkort een goed horloge te kopen? Dan staat je nog een flinke klus te wachten. Kwalitatieve horloges vind je in alle soorten en maten, allemaal met hun eigen kwaliteiten en functies. Ook de kleuren en prijzen zijn zeer uiteenlopend. Waar begin je dan je zoektocht? Wend je je tot een officiële tissot horloge dealer en laat je je begeleiden in deze zoektocht? Of ga je zelf deze enorme klus aan? Waar je ook voor kiest, wij helpen je alvast een handje op weg met de volgende tips.

tissot horloge dealer

Zo kies je een goed horloge

We zouden liegen als we zeggen dat het kopen van een kwalitatief uurwerk simpel is. Horloges zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor kan het heel lastig zijn om niet overweldigd te raken. Zeker als je niet precies weet waar je op moet letten en welke uurwerken er zijn. Over het algemeen kunnen we de meeste horloges in de volgende drie categorieën onderverdelen:

  • Quartz horloge: dit horloge is ongetwijfeld het meest bekende uurwerk, alhoewel veel mensen deze benaming verder niet goed kennen. Het uurwerk wordt aangedreven door een batterijtje. Deze veroorzaakt trillingen op constante frequentie, waardoor de tijd altijd accuraat voor jou te zien is. Het grootste voordeel van een quartz horloge is dat deze over het algemeen heel precies is in zijn tijdsaanduiding. Ook kunnen ze tegen een stootje en gaan de batterijen relatief lang mee.
  • Solar horloge: deze horloges zijn de afgelopen jaren steeds meer in trek. Zoals de naam al doet vermoeden, zet dit horloge licht om in energie. Hierbij kan je denken aan zonne-energie, maar ook aan kunstmatige verlichting.

solar horloge

  • Automatisch horloge: bij dit horloge heb je nooit meer een batterij nodig. Het horloge krijgt energie door de polsbewegingen die jij maakt. Je hebt een minimaal aantal bewegingen per dag nodig om het uurwerk te laten lopen.

Bepaal de juiste maat

Net als ieder horloge in verschillende maten verkrijgbaar is, zijn ook de polsmaten van ieder mens verschillend. Daarom is het belangrijk om eerst jouw polsmaat te kennen, alvorens je de zoektocht naar een kwalitatief uurwerk start. Een te groot horloge ziet er al snel onverzorgd uit en kan gaan draaien om je pols, maar een te klein horloge scoort weer minder goed op het gebied van draagcomfort. Let daarom altijd goed op de pasvorm, zodat je zeker weet dat het horloge straks niet alleen goed staat maar ook lekker zit. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons