4 tips voor het kopen van een overhemd 0 1007

tips kopen overhemdd

Vrijwel elke man heeft er wel een paar in zijn kledingkast hangen: het overhemd. Niet alleen voor naar het werk, maar ook op speciale gelegenheden of momenten dat je je net wat chiquer moet kleden komt een overhemd van pas. Sommige mannen dragen zelfs dagelijks een overhemd omdat ze dat gewoon enorm fijn vinden zitten en het perfect past bij hun gevoel voor mode. Kortom: we verslijten genoeg overhemden in ons leven. Toch kan het kopen van een overhemd resulteren in veel kopzorgen, want waar moet je eigenlijk op letten? Met de volgende 4 tips wordt het kopen van een overhemd een stuk makkelijker.

kleuren overhemd

#1 Ga voor strijkvrije overhemden

Wil je een nieuw overhemd kopen? Vraag dan aan de winkelmedewerker of hij ook strijkvrije overhemden heeft. Voor de meeste mannen is strijken niet echt de grootste hobby. Toch is dat vaak wel essentieel als je je overhemd mooi wilt houden. Gelukkig is er voor deze mannen ook een fijne oplossing: (en nee, daar komt geen huishoudster bij te pas!) strijkvrije overhemden. Als je deze overhemden op de juiste manier strijkt en direct ophangt om te drogen zal de kans groot zijn dat je vrijwel geen strijkbout hoeft te gebruiken.

#2 Weet je maten

Vaak horen we het argument dat een overhemd nooit lekker zit. Dit wordt vaak gezegd door mannen die hun maten eigenlijk niet goed weten. Elke man kan de juiste pasvorm vinden als ze maar op de hoogte zijn van hun maten. Je kunt ervoor kiezen om dit in de winkel op te laten meten en zo de perfecte pasvorm aangewezen te krijgen, maar je kunt dit ook gemakkelijk zelf doen. Meestal is het opmeten van de boordmaat al voldoende om een beetje inzicht te krijgen in het soort overhemd dat jij nodig hebt. Zorg dat je een goede centimeter om je nek legt en meet hoe groot de boordmaat moet zijn. Als je zeker wilt zijn van de maat is het tevens belangrijk om je borst en buik omtrek te meten. Tel hierbij 6 a 10 centimeter op en je hebt de maat voor je overhemd te pakken.

maat overhemd

 

#3 Ga voor de juiste stof

Overhemden heb je in alle soorten en maten. Ook de stoffen en materialen waar je uit kunt kiezen zijn eindeloos. Overhemden van een fijnere stof zijn vaak ook een stuk dunner en zijn daardoor perfect voor de warme dagen. Let hierbij wel op of het overhemd niet doorschijnt! Zo staat Poplin weving er bekend om dat ze sneller doorschijnen en dat wil je natuurlijk niet hebben.

juiste stof overhemd

#4 Wat wil je uitgeven aan het overhemd?

Net als met alle andere producten in Nederland is er een ruim verschil te zien in de prijzen van overhemden. Je hebt overhemden van 5 euro, maar ook voor 250 euro. Onze tip is wel om niet voor een overhemd onder de 30 euro te gaan. Hierbij geldt vaak: goedkoop is duurkoop. Je ziet al snel dat de kwaliteit een stuk minder is en ze gaan tevens zeer snel kapot. Ook in de allerduurste varianten zie je weinig verschil met de iets lagere middenklasse. Onze tip is dan ook om af te gaan op je eigen smaak en gevoel bij een overhemd en je beslissing niet zo zeer laten afhangen van de prijs.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons