Hoge hakken dragen zonder pijn 0 2441

hoge hakken dragen

Na een feestje of avondje uit kan je niet wachten om je hoge hakken uit te trekken. Je voeten lijken te branden en je hebt spierpijn in je enkels. Hoge hakken dragen zonder pijn? Dat bestaat toch niet? Als je soms kijkt naar hoe vrouwen op stiletto’s het hele kantoor doorlopen voel je enkel frustratie. Waarom lukt dat niet bij jou? Waarom ben jij altijd degene die haar hakken stiekem onder het bureau uittrapt en haar voeten rust geeft van de ware marteling? Wij hebben goed nieuws! Met de volgende belachelijk simpele tips heb jij nooit meer last van je voeten tijdens en na het dragen van hoge hakken. Haal die stiletto’s maar uit de kast en show jouw vrouwelijkheid!

Simpele tips voor het dragen van hoge hakken zonder pijn

  • De meest voorkomende klachten tijdens het dragen van hoge hakken is de extreme pijn aan de bal van je voet. Dit komt doordat er een specifieke zenuw wordt geprikkeld door jouw killer heels. Deze zenuw ligt verstopt tussen je derde en vierde teen. De oplossing is simpel: gebruik een stukje plakband of Leukoplast om deze tenen aan elkaar te plakken. Zo ontlast je dit vervelende plekje en ondervind je veel minder problemen van het lopen op hoge hakken. Een simpele en goedkope oplossing die echt werkt.
  • Ga voor een andere schoen. Uiteraard mag je best hoge hakken dragen, maar het is juist de hak die jouw voet al die ongemakken bezorgd. De spitse en dunne hakken kun je beter terzijde schuiven. Ga liever voor een brede en fatsoenlijke hak. Zo voorkom je dat je je voet in een ongemakkelijke positie moet houden om te ‘balanceren’, hierdoor wordt de voet een stuk minder belast. Ook een sleehak is de ideale optie als je minder geoefend bent in het lopen op hakken.
  • De plateauzool: deze hak is ideaal voor vrouwen die wel willen dat er hoogte gezien wordt, maar waar het feitelijk eigenlijk wel meevalt. Hierdoor creëer je gemakkelijk meer draagcomfort en houd je die gewenste lengte.
  • Draag speciale zooltjes: er zijn zooltjes verkrijgbaar die specifiek vervaardigd zijn om de pijn tijdens het dragen van hoge hakken te verminderen. Ze creëren een zachte ondergrond voor jouw voeten en geven meer steun aan de bal van je voet. Zo voorkom je blessures en pijnlijke voeten.

Waarom je beter geen hakken kunt dragen

Ondanks dat we er dol op zijn is het verstandiger om geen hakken te dragen. Het is niet voor niets dat je ontzettend veel pijn hebt na het dragen van je killer heels. Je lichaam is gewoon niet gebouwd om hierop te lopen. Het wordt ons geleerd om op platte voeten te lopen. Balanceren op de bal van je voet is niet de manier waarop lopen ons geleerd is. Daarbij kan het ook nog eens erg klungelig overkomen als je niet goed weet te balanceren op stiletto’s of als je door de pijn heen strompelt. Kies je hakken om een beetje hoogte toe te voegen aan je outfit? Ga dan voor een kleine sleehak om hetzelfde effect te bereiken en je voeten en lichaam minimaal te belasten.

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons