Stijlvol voor de dag met deze kledingtips voor mannen 0 2269

kledingtips mannen

Casual chic is steeds vaker een bekende dresscode voor mannen. Casual chic… dat klinkt als een heel tegenstrijdig iets. Hoe kan je nou tegelijk casual gekleed zijn, maar ook nog eens stijlvol voor de dag komen? Als je kijkt naar je afgetrapte sportschoenen, broek met gaten en een iets te klein shirt weet je al direct dat er iets aan moet veranderen. Dat wordt dus shoppen geblazen! Misschien wil je wel al tijden die Hugo Boss polo kopen of ben je juist opzoek naar een andere vorm van alledaagse kleding. Maar hoe pak je dat aan? Hoe geef je jezelf een metamorfose? Hoe kom je elke dag stijlvol voor de dag? En wat is eigenlijk het belang van een goede kledingstijl? Wij leggen het uit.

kledingtips voor mannen

Waarom een goede kledingstijl belangrijk is

Elk mens in de wereld heeft als kenmerk dat we nieuwsgierig zijn. We geven onze ogen de kost als we op straat lopen, in de supermarkt staan, op een terrasje zitten of als we een belangrijk gesprek hebben op kantoor. Natuurlijk heb je niet altijd zin om je beste kleren aan te doen en kan je ook best wel eens in een trainingsbroek met shirt naar de supermarkt gaan. Maar waarom is het dan toch belangrijk om dagelijks rekening te houden met je verzorging en je kledingstijl? Simpel: overal waar je loopt wordt je min of meer gekeurd. De eerste indruk is misschien wel de belangrijkste indruk die je bij mensen achter kunt laten. Als jij je baas tegenkomt op straat en je loopt in je versleten broek en shirt met gaten zal dit uiteraard een bepaalde indruk achterlaten. Het is niet alleen belangrijk om te denken aan je persoonlijke verzorging om een betere indruk achter te laten op anderen, maar ook voor jezelf. Je voelt jezelf toch ook veel prettiger als je weet dat je er verzorgd en netjes bijloopt? Dat geeft een boost van zelfvertrouwen en dat merk je! Maar hoe pak je dat? Hoe kan je elke dag stijlvol voor de dag komen?

nette kleding mannen

Tips om stijlvol voor de dag te komen

Kleren maken de man: zo luidt het cliché. Met de volgende tips kom jij stijlvol voor de dag.

  • Ga met de tijd mee: ben jij zo’n iemand die al jarenlang dezelfde kleren in zijn kast heeft hangen? Zorg dat je dan eens een goed gaat opruimen. De tijd is niet alleen veranderd, maar je bent ook ouder geworden. Sommige dingen kunnen dan ook echt niet meer. Vind je het zonde om goede kleren zomaar weg te gooien? Zorg dan dat je ze verkoopt of iemand anders er nog blij mee maakt. Heb je geen idee wat mannen tegenwoordig dan ook echt dragen? Kijk dan eens op wat gave online webshops om ideeën op te doen. Zo kan je gemakkelijk Gant kleding online kopen en zie je precies welke stijl nu populair is.

gant kleding mannen

  • Gebruik accessoires: ook accessoires bij mannen zijn enorm belangrijk voor de perfecte stijlvolle look. Maak je outfit bijvoorbeeld helemaal af met een bijzonder en stoer horloge. Ook armbanden en ringen doen het altijd goed. Let wel op dat de accessoires die je kiest ook passen bij je outfit. Ga je in pak naar je werk? Laat een armband dan liever achterwege. Gebruik liever een aktetas om de look helemaal af te pakken.
  • Onderhoud je kleding: niks is lelijker dan kleding met gaten, vlekken of uitgelopen kleuren. Zorg dat je je kleren altijd goed onderhoud met de daarvoor bestemde producten en gooi kleding weg als deze niet meer goed zijn. Dan voorkom je dat je ze uit gewoonte toch nog aantrekt. De hele dag met vlekken in je kleding lopen is niet echt bevorderlijk voor je persoonlijke uitstraling.
  • Ga voor kwaliteit: ondanks dat veel mensen beweren dat het niet zo is, bewijzen wij graag het tegendeel. Je ziet echt aan kledingstukken of deze van een goede kwaliteit zijn. Vergis je niet: kwaliteit betekent niet direct dat je merkkleding moet gaan kopen.
  • Overdrijf niet: het is wel belangrijk om te bedenken wat goed bij jou past. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je elke dag in pak naar buiten gaat als dit helemaal niet bij jou past. Ga voor iets waar jij je comfortabel in voelt, anders straal je ook uit dat je je outfit helemaal niks vindt. Ga dan liever voor een moderne polo of een nette broek om je outfit net wat chiquer en toch casual te houden. Je lekker in je kleding voelen is de eerste stap naar een groter zelfvertrouwen en een betere uitstraling.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons