Heb jezelf lief, zowel van binnen als buiten! 0 1029

Heb jezelf lief, zowel van binnen als buiten!

Ken je het gevoel van stress of een burn-out? Prettig is het zeker niet. Heel vaak geven we ons drukke leven de schuld van een slechte zelfzorg. Als je je prettig voelt, zowel van binnen als van buiten, kan je wel de wereld aan. Je voelt je ontspannen, vrolijk en ervaart minder stress. Zelfzorg komt op verschillende manieren tot uiting. Denk maar aan stijlvolle kleding, een lekker ruikende douchegel of een gezichtsmasker. Dit alles geeft je niet alleen een uiterlijke boost, maar vergroot ook jouw zelfvertrouwen en levensenergie.

In de modewereld biedt men daarom ook producten aan, die bijdragen op het gebied van zelfzorg. Zo zijn er heel wat modeontwerpers begonnen met unieke stijlen van kleding, tassen, schoeisel, sieraden en ga zo maar door. Josh V fashion & lifestyle is een van de vele bedrijven waar je terecht kunt om jezelf een dagje te verwennen. Let er wel op wat andere klanten vonden van hun aankoop bij zulke online bedrijven. Hierdoor bespaar je jezelf heel wat teleurstellingen. Via de Luminablog kom je er gauw achter wat men vond van de dienstverlening en van de kwaliteit van de producten zelf.

Wat is zelfzorg?

Zelfzorg houdt in dat je luistert naar je intuïtie, en jezelf tevreden stelt of voorziet in al jouw behoeften. Dit kunnen behoeften zijn op fysiek gebied, denk maar aan nieuwe kleding, een leuke make-over, of misschien nieuwe gordijnen om het huis op te fleuren. Andere manieren van fysieke zelfzorg zijn letten op gezonde voeding, regelmatige beweging en voldoende slapen. Ook op emotioneel gebied kun je voor jezelf zorgen. Voorbeelden hiervan zijn luisteren naar een leuk nummer, gesprekken voeren met anderen, lekker lachen of soms misschien juist een traantje pikken. De derde manier van zelfzorg is zorg op het mentaal gebied. Dit betekent een positieve denkwijze hebben, van jezelf houden en jezelf waarderen door bijvoorbeeld een lekkere ontspanningsmassage te nemen of opbouwende boeken te lezen. Als laatst kun je ook voor jezelf zorgen op spiritueel gebied, denk maar aan meditatie, gebed, inspiratie of een rustige dag in de natuur doorbrengen.

Hoe zorg je voor jezelf?

Zelfzorg verschilt van persoon tot persoon. Het voordeel ervan is dat het zorgt voor persoonlijke ontwikkeling, zodat we het comfort in ons dagelijks leven kunnen realiseren. Het maximaliseert ons persoonlijk geluk en draagt bij tot vermindering van mentale spanningen, burn-out ’s, stress, negatieve gedachten, enzovoorts.

Om optimaal voor jezelf te zorgen is het belangrijk dat je een dagelijkse toewijding naar jezelf toe hebt, zelf gedisciplineerd bent, van jezelf houdt en realistische doelen stelt op het gebied van zelfzorg.

Tot slot nog enkele tips hoe je dagelijks voor jezelf kunt zorgen:

  1.     Ga voor jezelf na, op welk moment van de dag je tijd vrij zal maken voor jezelf.
  2.     Zorg voor een gezonde levensstijl; eet gezond en beweeg voldoende.
  3.     Ontspan op tijd. Maak tijd om gezellig te shoppen of om een dagje te gaan zwemmen of een film te pakken in de bioscoop.
  4.     Betrek jouw partner of huisgenoten ook bij het proces van zelfzorg.
  5.     Geef jezelf de gelegenheid om zowel te lachen als huilen, indien die behoefte er is.
Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons