Industriële vloerlampen als eyecatcher voor een industrieel interieur 0 1863

Industieel interieur

Ben je ooit wel eens in een restaurant geweest waar de eetzaal er uit zag als een oude fabriekshal? Vast wel! De industriële stijl is helemaal hot anno 2018 en dat zien we dan ook overal terug. Niet alleen in restaurants, bedrijven en verschillende winkels, maar ook in onze eigen interieurs. Het is helemaal in om je woning terug te voeren naar het minimalisme van heel wat jaren geleden. Al heel wat mensen hebben hun hart verloren aan de karakteristieke uitstraling van de industriële woonstijl. Veel mensen vinden het echter lastig om voldoende sfeer in hun woning te brengen. De industriële stijl kenmerkt zich immers door het minimalistische ontwerp. Uiteraard hoef je geen decoraties aan te brengen om sfeer te krijgen in eigen huis, maar het helpt vaak wel. Hoe je dit doet bij een industrieel interieur? Door gebruik te maken van de industriële vloerlampen van Direclampen.nl natuurlijk!

Verlichting om meer sfeer aan te brengen in een industrieel interieur

Bij sfeer denk je direct aan verlichting en bij het zien van industriële vloerlampen denk je direct aan sfeer. Zo simpel is het. Met de juiste verlichting kan je elke ruimte af maken in huis. Zeker bij een industrieel interieur is genoeg sfeerverlichting nodig. Vooral omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van donkere materialen en dit het geheel een beetje sober kan maken. Bovendien vervullen de industriële vloerlampen ook nog een andere rol. Het zijn namelijk enorme eyecatchers en kunnen tevens dienen als het belangrijkste decoratiestuk van je woning. Met behulp van deze link vind je nog veel meer soorten lampen die passen bij een industrieel interieur. Weet jij al welke eyecatcher in jouw woning mag schitteren?

Industriele lamp boven tafel

De kenmerken van een industrieel interieur

Nu we weten hoe we met de juiste verlichting sfeer kunnen creëren in een industrieel interieur is het ook belangrijk om te begrijpen wat eigenlijk de kenmerken hiervan zijn.  Ondanks dat het al jaren een zeer populaire woontrend is weten veel mensen nog steeds niet hoe ze dit ook daadwerkelijk toepassen in hun woning. Met de volgende tips straalt jouw woning binnen mum van tijd de industriële sfeer uit:

  • Minimalistisch: de industriële stijl wordt gekenmerkt door minimalisme. Dit zien we eigenlijk terug bij heel veel populaire woontrends van dit moment. We gaan voor grote en functionele meubels en laten de decoratiestukken en tierelantijntjes voor wat het is. Less is more.
  • Neutrale kleuren: bij de industriële stijl is het kleurgebruik niet erg spannend te noemen. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van zwart, wit en grijs om het geheel zo rustig en sereen mogelijk te laten over komen.
  • Stoere en ruw materialen: dit is waarschijnlijk het belangrijkste kenmerk van de industriële stijl en tevens dat wat veel mensen zo bekoort. Het materiaalgebruik wordt ook wel als robuust omschreven en stoer met een fraai design. Materialen die vaak gebruikt worden zijn beton en metaal. Bovendien zorgt dit er ook voor dat het industriële interieur enorm duurzaam is. De meubels gaan zeer lang mee en kunnen goed tegen een stootje. Wat wil je nog meer?
Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons