Schoenen online kopen: waar moet je op letten? 0 2186

schoenen kopen

Online shoppen is iets wat vrijwel iedereen tegenwoordig doet. Gemakkelijk vanuit je luie stoel de leukste dingen bestellen en het de volgende dag al in huis ontvangen. Geen gedoe meer met zware tassen, een jengelend kind of vervelende winkelbediendes. Lekker op je gemak met een drankje in je hand shoppen. Klinkt prachtig nietwaar? Toch kent online shoppen ook een groot nadeel: het is niet mogelijk om iets te zien voor je het koopt. Zeker bij het kopen van schoenen is het erg lastig om iets te bestellen zonder dat je het ook maar hebt kunnen passen. Is schoenen online kopen dan helemaal geen goed idee of zijn er tips om dit wat makkelijker te maken? Wij zochten het uit.

Tips voor het online schoenen kopen

  • Lees de recensies van jouw gekozen paar: voordat je een paar besteld is het slim om eerst de recensies te lezen. Vaak is er de mogelijkheid voor mensen, die deze schoenen al eerder besteld hebben, om een reactie achter te laten. Zo kun je gemakkelijk de pasvorm en kwaliteit van de schoen achterhalen.
  • Kijk eerst of retourneren gratis is: in de meeste gevallen is retourneren gratis, maar soms moet je hier wat extra geld voor neer leggen. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Als het retourneren gratis is, is het ook goed mogelijk om 2 verschillende maten te bestellen en zo te vergelijken.
  • Bestel merken die je al eerder gepast hebt: alhoewel de pasvormen van hetzelfde merk nog wel eens kunnen verschillen is de kans groot dat je wel ongeveer weet hoe de schoenen vallen en wat de kwaliteit is als je een, voor jou, bekend merk besteld.
  • Koop online schoenen altijd met garantie: bij dure merken is het van groot belang dat je garantie voor je schoenen vraagt. In veel gevallen krijg je dit er direct bij. Is dit niet het geval? Vraag dit dan voor de zekerheid nog even na. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je schoenen na een paar keer dragen al versleten zijn. Zorg dat je altijd ergens op kunt terugvallen.
  • Bestel schoenverzorgingsproducten mee: als je schoenen in een schoenenwinkel koopt krijg je vaak de vraag of je speciale verzorgingsproducten wilt kopen. Dit is niet voor niets. Als je je schoenen op de juiste manier behandeld zullen ze extra lang mee gaan. Als je online shopt krijg je deze vraag niet, maar het is wel belangrijk dat je hier zelf aan denkt. Zorg dat je direct kijkt wat voor zorg de schoenen nodig hebben en bestel dit, indien mogelijk, gewoon mee.

Heb je geen zin om de schoenen alsnog terug te moeten sturen? Maak dan toch het tripje naar een bekende schoenenwinkel en vraag om hulp aan een winkelmedewerker. Zij kunnen jou precies uitleggen waar je op moet letten en welke schoen het beste past bij jouw voeten. Ook bij het schoenen kopen in ‘real life’ is het belangrijk om je aan enkele van de bovenstaande tips te houden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons