Zo gaat het kopen van schoenen nooit meer mis 0 7769

kopen van schoenen

Eindelijk komt je pakketje binnen! Je bent al maanden verliefd op dat ene paar schoenen en als hij eindelijk bezorgd wordt heb je zin om een vreugdedansje te maken in de gang. Tja, mensen en schoenen… zonder kunnen we niet en dat de juiste schoenen onze outfit helemaal af kunnen maken is algemeen bekend. Tot je grote teleurstelling vallen de schoenen echter helemaal niet zo mooi als je gedacht had. Herkenbaar? Niet alleen bij het online shoppen van schoenen, maar ook bij het in ‘real life’ shoppen gaat het vaak mis. Even een klein stukje lopen en ja hoor: dat is het paar dat we willen! Als je eenmaal langere stukken gaat lopen kom je er al snel achter dat je tenen toch wel erg klem zitten en dat je niet pijnloos kunt lopen. Toch maar weer een tripje terug naar de winkel dus of verstop je het paar, uit schaamte, liever ergens achter in de kast? Als jou dit erg bekend voorkomt is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Met de volgende tips gaat het kopen van schoenen nooit (meer) mis.

Tips bij het kopen van schoenen

  • Zorg dat je altijd beide schoenen past alvorens je besluit de aankoop door te zetten. Bijna iedereen heeft ‘ongelijke’ voeten. De breedte en lengte van de voeten kunnen minimaal verschillen, maar soms geeft dit wel de doorslag of een schoen lekker aanvoelt of niet.
  • Wandel een groot rondje door de winkel. Blijf niet alleen staan met je schoenen aan, maar ga even wandelen om goed te voelen hoe de schoenen zitten.
  • Koop nooit schoenen vroeg in de morgen. In de ochtend zijn je voeten op zijn smalst. Naarmate de dag vordert zetten de voeten steeds meer uit. De kans is dan ook groot dat de schoenen die in de ochtend enorm lekker zitten, in de middag juist knellen. Koop bij voorkeur schoenen aan het einde van de middag of in de avond.
  • Om te kijken of de schoen past bij je schoenmaat is het belangrijk om de volgende stelregel aan te houden: zorg dat er tussen de rand van je schoen en je grootste teen een duimlengte zit. Zorg dat je dit test zodra je staat. Als je zit trek je je voet onbewust in en dan kan de test alsnog niet kloppen.
  • Pas altijd meerdere maten: veel mensen bijten zich compleet vast op dezelfde maat. Die hebben ze immers altijd, maar net als bij kleding verschillen de maten van schoenen enorm per merk en collectie. Pas daarom meerdere maten en bekijk welke schoen het lekkerst zit voordat je een keuze maakt.
  • Let op de breedte van de schoen: er is niets vervelender dan als je tenen langs de zijkanten van de schoen schrapen. Let ook op dat je voeten niet continue naar voren kunnen bewegen in de schoen.
  • Bekijk de kwaliteit van de zool: de zool is enorm belangrijk voor loopcomfort. Test of de zool niet te slap is door de hak en de neus van de schoen in tegengestelde richting te draaien. Lukt dit niet? Dan is de zool sterk genoeg.
Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons