Deze sporten zijn net even anders en hun outfits ook 0 609

Dacht je het allemaal wel gezien te hebben op sportgebied dan hebben wij nieuws! Ben jij zo iemand die het allemaal al een keer geprobeerd heeft? Is yoga in, dan ben jij direct helemaal in bijpassende outfit te vinden bij het yogagroepje om ook zo lekker zen te worden. Of ben jij zo iemand die tijdens het EK vrouwenvoetbal bedacht had dat dit ook wel bij je past, waarna jij je natuurlijk gelijk hebt aangemeld.

Karate kid, maar dan anders

De film ken je vast wel, maar hoe zit het met jouw innerlijke karate kid? Krav Maga is een prachtige oude sport ontwikkeld in het Israëlische leger. Deze sport is een vecht- en verdedigingssysteem, wordt ook vaak door speciale eenheden en militairen geleerd. Wees gerust, voor burgers gaat het er iets anders aan toe, maar in de basis komt het wel op hetzelfde neer. Deze sport is gebaseerd op het voorkomen van fysiek letsel en het kunnen wegkomen uit een bedreigende situatie. De ideale sport dus als je er zeker van wilt zijn dat jij jezelf kunt redden. Leuk weetje: deze sport maakt geen verschil tussen mannen en vrouwen. Alle technieken zijn door beide partijen uit te voeren en toe te passen.

Qua outfits kun je best wel losgaan met deze sport. He tis vooral heel belangrijk dat jij je goed kunt bewegen. Is dat in die ene hippe outfit waar iedereen het over heeft, ren dan alvast naar de winkel want deze sport is een echte aanrader!

Karate kid, maar dan anders

Schermen, maar dan niet diegene waar je Netflix op kijkt

We blijven even in de vechtsporten. Naast dat het hartstikke goed is voor je conditie, heb je weleens vechtsporters goed bekeken, is het ook goed om voor jezelf op te kunnen komen. Schermen is zo’n sport waar je dat bij leert. Nu loop je natuurlijk niet standaard met je zwaard op zak, maar de oefeningen die je leert, kunnen je wel een stuk zelfvertrouwen geven én dat kan je weer helpen wanneer jij je in een niet veilige situatie bevindt.

Oké, terug naar schermen. Naast dat het zorgt voor een hele goede conditie, vraagt het ook iets van je concentratievermogen. Het is namelijk echt een spel waar je continue alert moet zijn en moet inspelen op wat je tegenspeler doet. Enige nadeel, geen keuze qua outfits. Bij deze sport is een verplicht tenue voor je eigen veiligheid. Je kunt natuurlijk wel een leuke outfit kopen om aan te trekken voor en na het sporten. Win-win situatie!

Ben jij de Badr of de Rico van dit verhaal?

Nog zo’n goede sport voor je conditie, boksen. Zeg zelf, de heren Hari en Verhoeven zien er erg goed uit! En dat komt niet omdat ze de hele dag niets doen. Boksen is namelijk een hele intensieve sport waarbij je niet alleen de boks technieken onder de knie moet krijgen, maar je ook moet werken aan conditie en uithoudingsvermogen. Het is dus niet alleen een aantal rondjes in de ring, maar een heel parcours werk je af zodat je conditie super sterk wordt. Je kunt natuurlijk niet iemand KO slaan als je tong op je knieën hangt.

Ook wel een leuk feitje, afgezien van een paar bokshandschoenen heb je eigenlijk geen bijzondere dingen nodig om deze sport uit te kunnen voeren al is een nieuwe outfit natuurlijk nooit overbodig!

Last but not least

Als mooie afsluiter van dit rijtje mag Taekwondo natuurlijk niet ontbreken. Letterlijk betekent het voet, hand of vuist en de manier waarop. Met deze sport werk je dus niet alleen aan een topconditie, maar kun je ook gewoon met een gerust hart in de avond over straat. Niemand die in jouw buurt komt wanneer je de technieken van Taekwondo beheerst!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons