Tips voor het kopen van een galakleding 0 2617

galakleding kopen

Dresscode: galakleding. Slik! Dat is iets waar je niet op gerekend had. Iedereen kent wel het oude galafeest ter afsluiting van de middelbare school. Een moment waarop je zelfs in je spijkerbroek er nog geweldig had uitgezien. Inmiddels is dat verleden tijd en stijgen de kriebels in je buik als je bedenkt wat je aan moet. Want waar let je op bij het kopen van galakleding? Ga je voor lang of kort? Moet je echt in een jurk of kan je ook op een andere manier voldoen aan de dresscode? In dit artikel delen we alle tips & tricks voor het kopen van galakleding. Ben jij al klaar voor een feestje?

Wat voor feestje is het?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan wat het thema van het feest is. Als het een chique etentje is met de collega’s van je man is het verstandig om je zo neutraal en degelijk mogelijk te kleden. Ga niet voor een al te diep decolleté om te voorkomen dat je er uitdagend uitziet. Is het juist een swingende kerstborrel met vrienden? Ga dan helemaal los met je outfit! Een beetje uitdagend mag echt wel. Ben je niet zeker van het thema van het feest? Vraag dan om wat extra informatie aan degene die het organiseert. Je kunt ook overleggen met andere vrouwen die naar het feest gaan, zodat je in elk geval zeker weet dat je niet over- of underdressed op het feest verschijnt.

Speel op safe

Vind je het erg lastig om te bedenken wat je aan moet? Speel dan op safe! Kies voor een veilig kleurgebruik, zoals een zwarte of bordeauxrode jurk, zodat je nooit fout kan gaan met je outfit. Ga dus niet voor uitgesproken kleuren zoals fel oranje, mosterdkleur of knalgeel. Deze kleuren zijn enorm moeilijk om te combineren en je kunt hiermee de plank volledig misslaan.

Denk aan een jas en accesoires!

Als de keuze voor de jurk gemaakt is, is het heel verleidelijk om te denken dat je klaar bent voor het feest. Maar alleen een jurk is natuurlijk niet genoeg om het plaatje helemaal compleet te maken. Iedere vrouw weet immers dat de juiste accessoires een outfit kunnen maken of breken. Kies voor een leuke armband of ketting om je outfit compleet te maken. Ook een bolero of stola in de stijl van je jurk kan leuk zijn, maar pas wel op dat je deze continue met je mee moet dragen. Vergeet ook zeker geen jasje aan te schaffen die je over je jurk kunt dragen. Je stoere winterjas met kraak kan je outfit immers helemaal breken.

Is een jurk echt nodig?

Krijg jij al de kriebels als je jezelf voorstelt in een jurk? Doe het dan vooral niet! Als jij niet lekker in je vel zit op een avond zal iedereen dit aan je merken. Je gaat naar een feestje voor je plezier, niet omdat je echt aan het traditionele plaatje moet voldoen. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een vrouwelijke broekpak. Ook een chique jumpsuit kan erg sexy en vrouwelijk overkomen en is perfect geschikt als galaoutfit voor de stoere vrouw.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons