Tips voor het vervangen van je coil 0 921

e-sigaret

Er komt net iets meer onderhoud kijken bij een e-sigaret dan bij een normale sigaret natuurlijk. Er is net iets meer waar je over na moet denken, omdat je het niet even aansteek, oprookt en weer weggooit. Zo moet je de vloeistof, of e-liquid, regelmatig bijvullen zodat je een smaakje hebt aan je e-sigaret. Maar nog belangrijker misschien wel is het vervangen van de coil. Nu zul je waarschijnlijk niet weten wat een coil is, als je nog nooit een e-sigaret hebt gebruikt, dus we leggen het je graag uit in deze blog. Zo weet je precies wat het is en hoe je het moet vervangen.

Moet ik mijn coil al vervangen?

Voordat je kunt bepalen of je je coil moet vervangen wil je eerst weten wat het is. De coil is het gloeidraadje in je e-sigaret dat de stroom van je batterij omzet in de warmte die je damp vervolgens creëert. Het is niet altijd zeker of je de coil moet vervangen, het kan ook zijn dat je alleen de verdamper hoeft schoon te maken. Je kunt dan heel eenvoudig je verdamper losdraaien en de overblijfselen wegspoelen.

Zo vaak moet je de coil te vervangen

Het is dus niet altijd nodig om je coil te vervangen, maar bij regelmatig gebruik is het wel verstandig dit eens in de twee tot drie weken te doen. Je merkt het vaak als de smaak minder wordt of een beetje branderig smaakt. Ook zal je wat minder damp zien op het moment dat je nog genoeg e-liquid hebt, maar je coil aan vervanging toe is. Je hoeft het dus gelukkig niet bij elke keer dat je de e-sigaret gebruikt te doen, maar je moet het ook niet te lang uitstellen.

Zo vervang je de coil

We zetten hieronder de algemene stappen voor je uiteen voor het vervangen van een coil. Het kan per e-sigaret iets verschillen hoe je de coil moet vervangen en of je de coil moet vervangen, lees hiervoor altijd de handleiding.

  1. Koppel het reservoir of de clearomizer los van de e-sigaret. De clearomizer bevindt zich vlak onder het mondstuk. Draai de boven- en onderkant beide kanten op en de clearomizer koppelt vanzelf los.
  2. Let goed op dat de clearomizer leeg is, en dan bedoelen we echt helemaal leeg. Anders kan er een bende ontstaan, dus het is erg belangrijk hier rekening mee te houden. Het moet natuurlijk geen smeerboel worden bij je thuis.
  3. En dan nu het lastigste, je moet de coil van de e-smoker afhalen. Dat kan best een ingewikkeld klusje zijn, omdat het ijzerdraadje stevig vast zit. Het is daarom handig om hiervoor een schroevendraaier te gebruiken om de coil makkelijker los te kunnen draaien.

Als je dit allemaal gedaan hebt kun je eenvoudig de nieuwe coil in je e-sigaret plaatsen en kun je er weer gewoon gebruik van maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons