Dit speelgoed laat jou verlangen naar je kindertijd 0 587

Dit speelgoed laat jou verlangen naar je kindertijd

We zijn inmiddels volwassen. De schooltijd en de vervolgopleiding liggen allang achter ons. Waarschijnlijk ben je ook al gesetteld in je huis met je gezin en ga je elke dag naar werk. De tijd van buiten spelen en torentjes bouwen lijkt al eeuwen geleden. Maar dan komen ineens de kinderen. Die krijgen van jou waarschijnlijk speelgoed waar jij vroeger als kind ook mee speelde. Weet je nog wat het allerleukste speelgoed was waar jij vroeger mee speelde? In dit artikel staan een paar stukken tijdloze speelgoed die jou stiekem laten verlangen naar je kindertijd.

Knuffels

Voor de meeste kinderen is een knuffel het eerste wat ze krijgen na de geboorte. Een knuffel is een schattig en zacht diertje van pluche. Zodra je kind een beetje kan brabbelen, krijgt de knuffel een naam. Wie is er niet groot geworden met een Nijntje, Koos of Max aan de hand? Net zoals dat de knuffel een naam heeft, krijgt de knuffel later ook een eigen leven. Voor veel kinderen is de knuffel echt een vriendje die kan praten, eten en dus overal mee naartoe gaat.

Omdat we als ouders steeds bewuster worden van het speelgoed dat we geven aan onze kinderen, zijn de knuffels van Happy Horse nu razend populair. Deze voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen, zodat je je kind er met een prettig gevoel mee kan laten slapen. Een knuffel van Happy Horse is voor je kind dus een vriendje voor het leven.

Happy Horse

Houten speelgoed

Met houten blokjes als speelgoed heb je vroeger vast ook uren doorgebracht op de grond. Hoe meer onderdelen of pakketjes met houten speelgoed je kreeg, des te meer je je stad van houten speelgoed mocht uitbreiden. Op deze manier leerde je al jong onderhandelen, want die houten stad wilde je natuurlijk niet zomaar afbreken. Toch was dat nodig als mama de vloer wilde stofzuigen. Gelukkig stond je daar niet te lang bij stil. Zodra je weer zin had, bouwde je de stad gewoon opnieuw. Kortom, met houten speelgoed had je een heerlijke jeugd.

Game console

Dit is wel iets voor de oudere kinderen, maar daarom niet minder leuk. Het ligt een beetje aan de generatie waarin je geboren bent, maar vooral jongens hadden dikke pret met een Atari Nintendo of Sega Mega Drive. Tegenwoordig zijn de beelden veel mooier van kwaliteit en de spellen zijn veel geavanceerder. Als je zoontje daar goed mee overweg gaat, kan je als vader vast niet wachten om het van hem te leren. Zeg nou zelf, samen spelen is toch veel leuker dan in je eentje.

Speelgoed voor buiten

Buiten spelen was een van de fijnste dingen die je als kind vroeger mocht beleven. We hebben allemaal wel warme herinneringen aan de voetbal, het springtouw of elastiek. Eigenlijk was je als kind blij met hele simpele dingen. Ken je nog het spelletje dat je lege colaflessen vulde met water. De flessen van je vriendjes moest je omtrappen met de bal om hen als eerste te laten verliezen. Zo gingen die lange zomeravonden van buiten spelen snel voorbij. Natuurlijk kun je deze mooie spelletjes leren aan je kinderen. Wedden dat zij nu net zo genieten als jij vroeger deed…

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Gekozen door ons