Wat is een Podcast en waar kan deze voor worden gebruikt? 0 1135

Podcast

Podcasts worden steeds populairder in Nederland. Maar wat is een podcast eigenlijk? We kunnen het ons goed voorstellen als deze term je nog onbekend in de oren klinkt.  Een podcast is namelijk nog een relatief nieuw begrip in ons land. Maar het is hoog tijd dat daar verandering in komt!

Een podcast is simpel gezegd een audiobestand die je kunt streamen of downloaden op je smartphone. Met Sim Only van Simyo ben jij in staat om de beste Podcasts te streamen én te beluisteren. Alles wat je nodig hebt is een Wi-Fi verbinding en tijd om deze te beluisteren. Bovendien zijn er enorm veel verschillende podcasts te vinden. Van een audiobestand van je favoriete radiozender tot een bekende vlogger die verder toelichting geeft over bepaalde onderwerpen. De voordelen van een podcast zijn ongekend! Wij zetten ze hieronder voor jou op een rijtje.

Selectief publiek

Als mensen naar een radio luisteren vinden ze vaak niet alle items even interessant. Nieuwsitems of reclame wordt al gauw met een half oor beluisterd. Bij een podcast ligt dit anders. Mensen kiezen er hierbij voor om naar een specifiek item te luisteren. Er is dus ook sprake van zekere interesse over het onderwerp. Door een selectief luisterpubliek aan te trekken, kan men verder over een actueel onderwerp uitweiden. Vanwege de relevantie van het onderwerp staan luisteraars veel meer open voor de inhoud.

Selectief publiek

Intieme luisterbeleving

Het grootste voordeel van een podcast is dat het mensen een ultieme luisterbeleving biedt. De magie van audio ligt in het gesproken woord, niet in de afbeeldingen of special effects die gegeven worden. Hierdoor zal het publiek heel aandacht luisteren en de inhoud in zich opnemen. Het is dan ook geen wonder dat veel vloggers ook podcasts maken tegenwoordig. Zij proberen zo nog nader met de luisteraar in contact te staan en ook zonder het gegeven beeld door het publiek door te dringen. Bovendien is een podcast vrij van regels. Niet alleen de lengte, maar ook de inhoud en de beleving wordt door de maker zelf bepaald. Hierdoor krijg je eerder het gevoel alsof je een telefoongesprek met iemand houdt, dan dat iemand die ver van je af staat een item voorleest.

Podcasts worden volledig beluisterd

Om een podcast te kunnen beluisteren heb je weinig nodig. Enkel een Prepaid abonnement en een Wi-Fi verbinding is voldoende. Daarbij geniet je wel van alle voordelen die een podcast te bieden heeft. Uit diverse onderzoeken blijkt dat men podcasts ook nog eens veel beter beluisteren. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat ze naar iets luisteren waar hun interessegebied ligt. Uit onderzoek blijkt dat circa 90% een volledige podcast beluisterd. Zelfs reclameblokken worden niet doorgespoeld. Dat is goed nieuws voor podcast makers! Dit betekent immers dat hun doel bereikt is en ze mensen wel degelijk kunnen activeren en enthousiasmeren om naar hun verhalen te luisteren. Hierdoor beschikken zij over alle ruimte om diepgang te creëren en meer afleveringen in te spreken. Podcasts zijn de toekomst!

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons