Symboliek bij Assieraden: De duif.    0 1523

Symboliek bij assieraden de duif

Er is geen gebeurtenis in het leven waarbij de behoefte aan symboliek zo groot is als bij het afscheid nemen van een geliefde dierbare en dit geldt dus ook bij de verschillende vormen van asbestemming, zoals urnen en assieraden.  Juist bij assieraden, waarbij de herinnering aan een overleden dierbare centraal staat, is een mooie en passende symboliek vaak een primaire behoefte. De mogelijkheden op het gebied van stijl, materiaal, thema, vorm & symboliek zijn eindeloos en in een serie blogartikelen worden diverse populaire assieraad symbolen toegelicht. Ditmaal gaan wij dieper in op de symboliek van de duif, een krachtig symbool dat – binnen diverse culturen & geloofsovertuigingen – voor diverse eigenschappen staat, onderstaand een toelichting.

De duif als symbool.

De duif staat in diverse culturen symbool voor de levensgeest, de adem en de ziel. Maar ook wordt de duif gebruikt om o.a. liefde, vernieuwing, vertrouwen, vrede en moederlijkheid uit te dragen. De duif hoorde bij de hemelgodinnen en koninginnen van het heelal en in het Christendom staat de duif met name symbool voor de heilige geest. De duif staat dus symbool voor veel verschillende zaken, waardoor de duif als ‘thema’ binnen het ontwerpen van asbestemmingsartikelen zoals assieraden, urnen en strooikokers erg populair is.

Duif assieraden, wat is er allemaal mogelijk?

De mogelijkheden op het gebied van assieraden, ook met het thema duif, zijn enorm groot. U vindt bij UitvaartUniq.nl een prachtige collectie assieraden met onder andere een bijzonder aanbod ashangers in de vorm van een duif, of met de duif als onderdeel binnen het ontwerp / de versiering. Neem gerust een kijkje op onze website, prachtige ashangers bij UitvaartUniq.nl, in alle vormen, maten & prijsniveaus. Dit zijn stuk voor stuk bijzondere sieraden, waarbij de hanger voorzien is van een kleine holle ruimte voor een symbolische hoeveelheid as, een haarlokje of een beetje zand van het graf. Deze ruimte is af te sluiten met een schroefje (veelal het bevestigingspunt voor het collier). Wij bieden diverse duiven ashangers van RVS, zilver & goud met verschillende ‘looks’. Zo bieden wij diverse klassieke ‘vliegende duif’ ashangers aan met een traditionele (sierlijke) bewerking, maar ook modern ogende ‘duif silhouet’ ashangers met een strakke vormgeving.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons