3 tips om de perfecte kleur nagellak te vinden 0 1597

3 tips om de perfecte kleur nagellak te vinden

Nagellak, de meeste vrouwen kunnen niet zonder. Een beetje nagellak op de vinger- en teennagels geeft je direct een geheel andere uitstraling. Een verzorgde look. Toch is het vinden van de perfecte nagellak moeilijker dan het lijkt. Probeer maar eens de juiste kleur te vinden. Het aanbod is ontzettend groot en voordat je het weet kom je wéér met de verkeerde kleur thuis. Hoog tijd om hier verandering in te brengen!

Grappig genoeg staan we niet altijd stil bij het effect wat een bepaalde kleur nagellak op onze totale uitstraling kan hebben. Waar we bij kleding precies weten welke kleuren goed bij je passen, wordt nagellak vaak lukraak gekozen. Als het potje er maar mooi uitziet. Vreemd, want dit werkt eigenlijk hetzelfde als bij kleding. Sommige kleuren staan je wel en sommige juist helemaal niet. Bega daarom geen miskoop en laat je niet enkel leiden door de uitstraling van het potje. Maak gebruik van de volgende 3 tips om dé perfecte kleur nagellak te vinden.

1.    Bepaal de ondertoon

Bij het kiezen van de juiste kleur nagellak is het belangrijk om naar de ondertoon van je huidskleur te kijken. We maken onderscheid tussen een warme en koele ondertoon. Dit betekent echter niet dat mensen met een warme ondertoon ook een donkere huid hebben en andersom. De ondertoon is anders dan wat je van de huidskleur ziet. Daarom is het voor sommige mensen ook best lastig om deze op de juiste manier te bepalen. Daarom een handig hulpmiddel.

juiste kleur nagellak

De ondertoon van je huidskleur kun je het beste bepalen door naar de binnenkant van de pols te kijken. Let hierbij op de kleur van de aders. Als je aders aan de groene kant zijn, dan is er sprake van een warme ondertoon. Bij paarsblauwe aderen denken we aan een koele ondertoon en als de aderen groenblauw zijn duidt dit op een neutrale ondertoon. Het bepalen van de ondertoon is niet alleen belangrijk bij het kiezen van de juiste kleur nagellak, maar kan ook gebruikt worden bij het bepalen van het juiste edelmetaal of een goede foundation.

2.    Mooie kleuren bij een warme ondertoon

Bij een warme ondertoon is het belangrijk om weg te blijven van koele tinten. Deze kunnen de huid veel grauwer maken dan hij in werkelijkheid is. Kies bij voorkeur voor een kleur nagellak die extra veel warmte biedt. Vooral de zogenaamde herfstkleuren doen het erg goed. Ook goudkleurige tinten of zwart en bruin zijn een aanrader. Deze warme tinten laten jouw huidskleur nog mooier uitkomen.

3.    De beste kleuren bij een koele ondertoon

Bij een koele ondertoon is het belangrijk om kleur met uiterste zorg uit te kiezen. Wanneer je dit niet op de juiste manier aanpakt, zal de kleur veel minder mooi tot zijn recht komen. Bij een koele ondertoon zijn heel veel verschillende kleuren mogelijk, zolang deze maar een koele ondertoon hebben. Blijf weg van te warme kleuren om de kleur mooier uit te laten komen. Wil je een nudekleur dragen? Kies dan voor een nudekleur met een paarse ondertoon. Deze staat bij jouw ondertoon veel mooier.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons