Handige tips over mascara die iedereen moet weten! 0 746

mascara

Er is bijna geen enkele vrouw die graag zonder mascara de straat op gaat. Mascara valt toch wel onder het lijstje deze-moet-absoluut-iedere-dag-op. De meeste vrouwen zijn er zelfs zo aan gewend om iedere ochtend naar de mascara te grijpen, dat ze er niet meer over nadenken hoe ze deze aanbrengen. Het is een routine geworden, een gewoonte. Toch gaat het hierdoor niet altijd even vlekkeloos. Samengeklonterde wimpers en zwarte ooghoeken zijn slechts enkele voorbeelden van tal van zaken die mis kunnen gaan.

Daarom wordt het hoog tijd om dit favoriete make-up item wat extra aandacht te geven. Hier vind je enkele handige tips over het aanbrengen van mascara die iedereen moet weten en bekijk ook eens luxplus.nl. Zo is jouw basic make-up look tegenwoordig altijd helemaal on fleek.

Maak gebruik van een wimperkruller

Naast mascara is er nog een item wat eigenlijk niet mag ontbreken in je make-up tasje: de wimperkruller. Steeds meer vrouwen gebruiken deze. En dat is ook niet zo vreemd, want de deze wimperkruller geeft jou direct een enorme bijzondere uitstraling. Je ogen vallen direct op bij iedere ontmoeting. Niet alleen door de geweldige mascara, maar ook door de stijlvolle gekrulde wimpers. Bovendien is de wimperkruller eenvoudig in gebruik. Even snel de wimpers tussen de twee tangen en je geniet direct van een totaal nieuwe look.

Regelmatig vervangen

Een mascara wordt in de meeste gevallen vrijwel dagelijks gebruikt. Hierdoor vergeet je soms hoe vaak je de mascara opent en weer sluit. Er komt een moment waarop de mascara geheel zal uitdrogen of ‘op’ zal raken. In dat geval is het belangrijk dat je deze snel vervangt en niet gebruik blijft maken van de oude variant. Zo voorkom je samengeklonterde wimpers en een veel minder strak en mooi resultaat.

Bij intensief gebruik is het verstandig om je mascara minimaal eens in de drie maanden te vervangen.

Regelmatig vervangen

Bouw laagjes op

Ben jij iemand die haar mascara altijd één keer even snel langs de wimpers haalt en het dan wel best vindt? Dat kan natuurlijk een prima manier zijn om mascara aan te brengen, maar voor een nóg mooier resultaat is het slimmer om laagjes op te bouwen.

Hou er rekening mee dat niet alle wimpers even veel mascara nodig hebben. Besteed bijvoorbeeld meer ruimte aan de buitenste wimpers voor een extra mooi effect. Je kunt de verschillende laagjes opbouwen met dezelfde mascara, maar het is meestal gemakkelijker om hier verschillende varianten voor te gebruiken. Begin bijvoorbeeld met een wimper verlengende mascara, breng hier vervolgens krul in met een mascara voor extra volume en top het geheel af met een waterproof mascara. Zo zit je mascara de hele dag verbazingwekkend goed!

Wees voorzichtig tijdens het verwijderen

Aan het einde van de dag is het ook nog belangrijk om aandacht te besteden aan het verwijderen van de mascara. Al die zorgvuldig opgebouwde laagjes moeten wel verwijderd worden voor het slapengaan. Sommige vrouwen springen simpelweg onder de douche, maar de kans dat er dan mascararesten blijven plakken is groot. Zeker wanneer je waterproof mascara gebruikt. Als de mascara niet zorgvuldig wordt verwijderd, dan is de kans dat de wimpertjes beschadigd raken erg groot. Investeer daarom in een goede make-up remover en speciale doekjes. Zo is de mascara  binnen een handomdraai verwijderd en blijven je wimpers mooi intact.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons