Het verschil tussen marsepein en fondant 0 686

Het verschil tussen marsepein en fondant

Als je houdt van bakken, heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord van fondant en marsepein. Met fondant geef je jouw baksel een vrolijke twist. Fondant is verkrijgbaar in allerlei kleuren en wordt vaak gebruikt om een taart, cake of cupcake te versieren. Ben je benieuwd naar het verschil tussen fondant en marsepein? Lees dan verder en kom erachter! 

Fondant 

Fondant is een suikerpasta die gemaakt wordt door glucose en suiker te koken. Bij fondant is er onderscheid te maken tussen twee soorten. De eerste is rolfondant. Deze fondantsoort is vooral geschikt om cupcakes en taarten te bekleden. Je rolt de plak uit met behulp van een deegroller en bedekt hiermee het baksel. De andere soort is modelleerfondant. Deze fondantsoort is een stuk steviger en is vooral geschikt om figuurtjes te maken voor op de taart. 

Marsepein 

Marsepein is net zoals fondant een suikerpasta waarmee je baksels versiert en bekleed. Marsepein bestaat naast suiker ook uit amandelen en is hierdoor een stuk vetter. Doordat het vetter is, droogt het niet uit. Fondant kan in tegenstelling tot marsepein wel uitdrogen. Mensen geven vaak de voorkeur aan marsepein, omdat deze lekkerder is. Maar fondant is geschikter om strakke creaties te maken. 

Bereid je voor! 

Het verschil tussen fondant en marsepein zit vooral in de samenstelling en structuur. Als je een taart strak wilt bekleden kun je beter kiezen voor fondant. Wil je jouw baksel versieren met zoete figuurtjes? Dan is marsepein geschikt. Wil je binnenkort fondant of marsepein gebruiken voor op een taart of cake? Neem dan een kijkje op de website van Bouwhuis en ontdek het grote assortiment. Ze hebben fondant en marsepein in allerlei kleuren. Heb je vragen over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren. 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons