Minimaliseren op verzorgingsproducten: 5 slimme bespaartips 0 1874

verzorgingsproducten

Minimaliseren is helemaal hot in 2019. De Nederlandse woningen zien er steeds opgeruimder uit en overbodige spullen worden verwijderd. Minimaliseren betekent niet alleen blij zijn met wat je hebt, maar ook besparen op overbodige frutsels. Nu 2019 net van start is gegaan hebben veel vrouwen het goede voornemen om te besparen op alledaagse dingen. Dit blijkt in de praktijk vaak tegen te vallen. Vooral als het gaat om de badkamer. Logisch ook. Dit is een relatief kleine ruimte waar verzorgingsproducten al gauw rondslingeren door een tekort aan opbergruimte. We hebben er genoeg van. Overal liggen tubetjes, crèmes en parfums, vaak in grote aantallen. Maar hebben we deze wel echt allemaal nodig of valt hier ook op te besparen? In dit artikel delen we 5 handige tips om te minimaliseren op verzorgingsproducten.

1.         Opruimen maar!

We raken vaak zo gewend aan alle rondslingerende potjes, tubetjes en flesjes dat we simpelweg vergeten dat ze er zijn. Hierdoor wordt de oorzaak meestal niet direct aangepakt. Bovendien is het hierdoor moeilijk te zien wat je wel in huis hebt en wat je écht nodig hebt. Het gevolg is dat je naast je geliefde Estée Lauder parfum ook nog heel veel andere parfums hebt staan. Parfums die je eigenlijk nooit gebruikt. Zonde toch? De eerste stap naar minimaliseren is dan ook het kritisch kijken naar de spullen die je hebt. Schrijf eventueel op wat je dagelijks gebruikt en hoe vol je voorraad  op dit moment is. Alles wat overbodig is, doe je weg of geef je aan iemand die het goed kan gebruiken.

Estée Lauder parfum

2.         Kapotte of verouderde verzorgingsproducten

Neem je make-uptasje maar eens kritisch onder de loep. De kans is groot dat er onderop verzorgingsproducten liggen die allang over datum zijn. Ook heeft vrijwel iedere vrouw een heel scala aan kapotte kwasten en gebroken doosjes in haar kasten liggen. Je verdient echt beter dan dat. Gooi weg wat niet meer bruikbaar is en investeer een keer in wat nieuwe producten. Zo houd je de badkamerkasten overzichtelijk en blijven alle spullen bruikbaar.

3.         Bewaar enkel de producten die je écht gebruikt

Na een flinke opruimronde zal je beseffen dat er veel overbodige verzorgingsproducten gekocht zijn de afgelopen maanden. De oorzaak is vaak dat vrouwen niet meer weten welke producten ze in de kast hebben liggen. Door goed op te ruimen, beperk je de voorraad en hou je het overzichtelijk. Waarom zou je 4 soorten shampoo of 3 verschillende parfums gebruiken? Hou het bij één soort en blijft dicht bij de producten die je écht gebruikt.

verzorgingsproducten kast

4.         Investeer in kwaliteit

Ben je een tijdje na de opruimronde weer toe aan nieuwe verzorgingsproducten? Denk dan eens outside-the-box. Je hoeft niet altijd dezelfde producten te nemen als dat je gewend was. Bij minimalistisch leven denken we ook aan de kwaliteit van producten. Welke invloed oefenen jouw verzorgingsproducten uit op het milieu en het leven van dieren? Zijn al die toegevoegde middelen wel goed voor je huid? Met de keuze voor milieubewuste en kwalitatieve verzorgingsproducten help je de wereld een mooiere plek te maken. Investeer in kwaliteit, niet in kwantiteit!

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest populaire berichten

Gekozen door ons